x

UVIJEK TU ZA KOLEGE

Đoković se nakon velikog skandala zauzeo za teniserku koja mu je okrenula leđa u Australiji

Da je Novak Đoković uvijek uz kolege tenisere, potvrđuje i njegova reakcija nakon što je veliki skandal potresao ovaj sport, a u kojeg je uključena Simona Halep.

Svojevremeno najbolja teniserka svijeta igrala je dopingovana na nedavno završenom US Openu i slijedi joj suspenzija. Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) suspendovala je Halep jer je koristila lijek Roksadustat, koji se koristi protiv anemije, a zabranjen je.

Odmah se u proces uključio Novak Đoković koji je preko svoje Asocijacije profesionalnih teniskih igrača (PTPA) stao uz Simonu Halep.


"PTPA će tražiti da Simona Halep, kao i svi ostali teniseri, imaju pošteno suđenje tokom cijelog procesa. Borit ćemo se za njena prava i tražit ćemo transparentnost za sve ostale tenisere", naglašeno je iz Đokovićeve asocijacije.

No, zanimljivo je da je Simona Halep bila među prvima kada je trebalo kritikovati Đokovića dok je on prolazio najteže trenutke karijere, one u Australiji.


Đokoviću je nakon sportsko-diplomatskog skandala oduzeta viza i deportovan je iz Australije jer nije dobio medicinsko izuzeće za nastup na Australian Openu zbog toga što nije vakcinisan.

"Ovo nije bilo potrebno tenisu. Nije mi se svidjelo uopće. Ja sam vakcinisana i kada ljudi stručni kažu tako, onda se mora poštovati pravilo", odgovarala je svojevremeno Halep na pitanja o zabrani za Đokovića.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.