x

TENIS

Đoković se namučio, ali je prošao u četvrtfinale

Novak Đoković imao je težak posao u drugom kolu turnira iz serije 250 u Adelejdu, ali je uspio da savlada Quentina Halysa sa 2-0, po setovima 7:6 (7-3), 7:6 (7-5).


Halys, 26-godišnjak u kojeg su svojevremeno Francuzi polagali velike nade, odlično je počeo meč – napravio je brejk za 2:0, a onda se izvukao od 15-40 kako bi brejk konsolidovao.

Naredna dva gema na svoj servis Quentin Halys je dobio lako, ali Đoković je uspio da se vrati na 3:5, u trenutku kada je rival servirao za set. Tada je Novak uspio da vrati servise Francuza, da dočeka njegove greške i da bez izgubljenog poena napravio brejk, uz burnu reakciju.

U posljednjem taj brejku imao je Novak psihičku prednost, osvojio je prvih pet poena i lako osvojio taj dio igra za vodstvo 1-0.


Drugi set bio je drugačiji, pošto u prvih devet gemova ni jedan ni drugi nisu bili ni blizu brejk lopte. Pri vodstvu 5:4 je Novak propustio dvije uzastopne meč lopte: na prvoj je Halys imao i malo sreće prije nego što je dočekao Đokovićevu grešku, a na drugoj je riješio poen već prvim forhendom nakon servisa.

Ipak, Novak je u taj brejku opet bio koncentrisaniji – odlučio je samo jedan mini brejk, na 5-5, kada je srpski teniser vratio servis od 200 km/č, da bi zatim bekhend pasingom prošao rivala. Potom je Đoković realizovao prvu meč loptu i završio posao za sat i 55.

Protivnik Đokoviću u četvrtfinalu biće Denis Šapovalov, kojeg je savladao u svih sedam dosadašnjih međusobnih okršaja, mada je bilo i dramatičnih duela.

Kanađanin je u drugom kolu bio bolji od Rusa Romana Safijulina sa 6:4, 6:3.

Izvor: n1info.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.