x

Jučer stigao u posjetu našoj zemlji

Đoković trenirao u Sarajevu

Prvi teniser svijeta Novak Đoković jučer je stigao u posjetu našoj zemlji.

Đoković je sletio u Sarajevo, a zatim je u društvu supruge i djece krenuo put Visokog gdje je došao po treći put puniti energiju obilazeći piramide.

Njih su u kompleksu Ravne dočekali Semir Osmanagić i njegova supruga, a Novak i porodica imaju priliku da uživaju u ljepotama koje nudi Arheološki park Ravne 2.


Novak je, poput svog domaćina, nosio šešir i čizme za šetnju. Po dolasku u Visoko prijateljski se izgrlio s Osmanagićem, a ubrzo su se Novaku pridružili supruga i djeca.

Đoković se smjestio na Igmanu, a danas je obavio i trening.


Trenirao je u centru Safet Zajko u Sarajevu, a društvo mu je pravio 19-godišnji Amerikanac i 135. igrač svijeta Brandon Nakashima.

"Novak je bio ljubazan da me pozove na Serbian open i došao sam da mu dam podršku. Čeka ga naporna sezona, ali vjerujem da će ponoviti one rezultate od ranije. Vidjet ću se i sa njegovom porodicom, kao i sa nekim još teniserima. Ali, ja uvijek koristim priliku kad sam u Srbiji da obiđem neke lokalitete. Prošlog mjeseca sam išao na Rtanj, a ovoga puta idem u Vršac da vidim čuvene vršačke krugove. Novak je dolazio dva puta u Visoko. Prvi put 15. jula i to poslije preležane korone, sa roditeljima. Obišli smo nekoliko lokacija i bosansku piramidu Sunca, Mjeseca, tunele Ravne 2, tunele Ravne 3, park Ravne dva. Jako dobro se osjećao, potpuno je zaboravio koronu i sve što se dešavalo prethodnih nedjelja", govorio je Semir Osmanagić za Telegraf nakon prošle posjete Đokovića piramidama.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.