x

GREN SLEM

Đokoviću težak žrijeb na Rolan Garosu, pravu poslasticu bismo mogli gledati u polufinalu

Novaku će prva prepreka na startu turnira biti Aleksandar Kovačević


Održan je žrijeb parova za Rolan Garos, a Novak Đoković i Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz) mogli bi se sresti prije finala.

Đokoviću će prva prepreka na startu turnira biti Aleksandar Kovačević (Sjedinjene Američke Države).

Novakov put mogao bi izgledati ovako: prvo kolo Kovačević, drugo Marton Fučović (Fucsovic, Mađarska)/Hugo Grenier (Francuska), treće kolo Luk Van Aše (Luke Van Assche, Nizozemska)/ Marko Čečinato (Marco Cecchinato, Italija), četvrto Hurkač (Poljska) ili Bautista Agut (Španija), Rubljov četvrtfinale, Alkaraz polufinale.

Đoković je prošle godine stigao do četvrtfinala, pa brani 360 bodova. Ukoliko bi Novak slavio na Rolan Garosu, vratio bi se na 1. mjesto ATP liste.

U slučaju da osvoji Gren slem u Francuskoj, Novak bi prestigao najvećeg rivala Rafaela Nadala i postao igrač s najviše titula na najjačim turnirima u historiji (23).

Prvi nosilac Alkaraz igrat će na startu Rolan Garosa protiv kvalifikanta. Prva ozbiljnija prepreka mogla bi da mu bude u trećem kolu. Tada bi mogao da se sastane s Denisom Šapovalovim (Shapovalov, Rusija).

Podsjetimo, Nadal, prošlogodišnji prvak i osvajač 14 titula na Rolan Garosu, neće ove godine igrati u Parizu zbog povrede.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.