x

Dom za starija i iznemogla lica "Drugi dom": Adekvatna usluga kojoj se najviše vjeruje u Sarajevu!

Svjedočimo kako u svijetu tako i kod nas danas postoji velika potreba za staračkim domovima. "Drugi dom" na adresi  Muhidina Čomage broj 26, naselje Bušće , Kobilja glava svojim najmilijim u trećoj životnoj dobi želi pružiti mir i kvalitetnu starost.

Novootvoreni starački dom "Drugi dom" se nalazi u mirnom dijelu grada, okružen zelenilom i tišinom što je idealno za boravak starijih ljudi. Riječ je o domu malog kapaciteta, oko 20 korisnika što daje dodatnu prednost jer je veća posvećenost korisnicima u odnosu na domove velikih kapaciteta.


Cilj je korisnicima doma pružiti zdrav, kvalitetan i komforan boravak.

Dom je opremljen jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. Takođe, dom ima i sobu sa mogućnošću uređenja po vlastitom ukusu.


 Sve usluge doma se nude na sat, dan, mjesec ili na neodređeni period boravka. 

Smještaj i briga za osobe koje imaju potrebu za njegu i skrb svih životnih dobi u staračkom domu "Drugi dom" cijeloj priči daju posebnu draž, a samom posjetom ćete se uvjeriti da je briga, mir i posvećenost na daleko boljoj razini nego što ste to mogli vidjeti do sada. 


Poseban akcenat stavlja se na kvalitet medicinskih usluga koje vodi i kontroliše tim ljekara i medicinskog osoblja. Ovaj tim prihvata evaluaciju zdravstvenog stanja korisnika usluga prilikom prijema, i vrši njegovo praćenje tokom cjelokupnog boravka pacijenta u domu.


O korisnicima usluga brine se stručno osoblje: 

  • socijalni radnik, 
  • ljekari opšte prakse,
  • medicinske sestre,
  • njegovateljice i
  • ostalo osoblje koje ima glavni cilj zdravlje, komfor i zadovoljstvo pacijenta.


"Drugi dom" možete posjetiti na adresi Muhidina Čomage broj 26, naselje Bušće, Kobilja glava.

Kontakt: +387 62 655 170

www.drugidom.ba

[email protected]

FB: https://www.facebook.com/drugidomsarajevo/




KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.