x

JEDNOSTAVNA PRIPREMA

Domaća "farba" prosvjetljuje kosu za tri nijanse

Brinete moraju da budu strpljivije i da ponove proceduru nekoliko puta.

Konačno je pronađeno rješenje za domaću “farbu”, koja kosu posvijetli za čak dvije do tri nijanse.

Maska sa cimetom:

Da biste spremili ovu masku potrebni su vam sljedeći sastojci: 3 kašike meda; 3 kašike cimeta; 5-6 kašika balzama za kosu.

Količina ovih sastojaka prilagođena je za jednu upotrebu za dužu kosu. Za kosu srednje dužine (do ramena), količinu sastojaka prepolovite.

Priprema: U staklenoj ili plastičnoj posudi pomiješajte med i cimet. Miješajte polako, da se dobro sjedine. Kad se smjesa ujednači, dodajte svoj balzam za kosu. Ponovo dobro promiješajte i spremna je za nanošenje.


Postupak: Prvo dobro operite kosu na uobičajen način. Kad se kosa prosuši, očešljajte je širokim češljem i podijelite na pramenove. Nanesite smjesu na kosu četkom za farbanje i vodite računa da temeljno ofarbate svaki pramen. Ako vam je zgodnije, možete smjesu nanositi i rukama, utrljavajući je u kosu. Vodite računa da je ne nanesete na lice, jer može izazvati blago crvenilo i iritaciju. Također, nemojte utrljavati smjesu u vlasište.

Kada ste nanijeli masku, kosu podignite i umotajte u malu punđu. Stavite najlonsku kesu i peškir preko nje, i držite 30 minuta. Nakon toga skinite peškir i držite najlon kesu još 4-5 sati. Nakon toga temeljno isperite kosu toplom vodom.


Kod korištenja maske za kosu sa cimetom možete postići ne samo željenu boju, već ćete ojačati i folikule dlake i ubrzati rast kose. Sve je to zbog činjenice da je cimet bogat vitaminima i antioksidansima. Ukoliko želite da vaša kosa još više posvijetli, ponavljajte postupak nekoliko puta!

Brinete moraju da budu strpljivije i da ponove proceduru nekoliko puta. Događa se i da neće biti rezultata, sve zavisi od strukture i boje kose. Ali, u svakom slučaju, pokušaj vas ništa ne košta. Poslije maske sa cimetom, kosa će sigurno dobiti mekoću, svilenkastu teksturu i obnovit će se. Sretno!


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.