x

Domaće buhtle sa marmeladom

Pecite ih pola sata u rerni zagrijanoj na 200 stepeni. 

Sastojci:

430 g brašna,

1 kocka svježeg kvasca,

1,5 dl toplog mlijeka,

4 žumanca,

100 g maslaca,

šećera,

so,

marmelada.

Priprema:

Pomiješajte toplo mlijeko, malo šećera i kvasac i ostavite da naraste. Pomiješajte ostale sastojke za tijesto pa u sredinu izlijte kvasac. Sve dobro umutite i ostavite na toplom da se digne.


Dignuto tjesto premijesite te na pobrašnjenoj dasci razvaljajte na debljinu od 1 centimetra. Režite kvadrate veličine od 5 × 5 cm. U svaki kvadratić stavite malo nadjeva po želji. Vrhove kvadrata preklopite prema sredini i zatvorite nadjev. Složite u maslacem namašten kalup sa spojevima okrenutim prema dnu.


Buhtle premažite uljem i ostavite još pola sata. Pecite ih pola sata u rerni zagrijanoj na 200 stepeni. Poslužite posute mljevenim šećerom.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.