x

VELIKA NAGRADA MIAMIJA

Dominantni Ferrari nadmašio Red Bull u kvalifikacijama, Hamilton se ponovo mučio

Monegašanin Charles Leclerc (Ferrari) osvojio je u sinoćnjim kvalifikacijama najbolju startnu poziciju za Veliku nagradu Miamija, odnosno petu utrku u ovoj sezoni koja je na rasporedu danas.

Vodeći vozač Svjetskog prvenstva Formule 1 postavio je najbolje vrijeme kvalifikacija, a nešto manje od 5,5 kilometara staze u Miamiju prošao je za jednu minutu, 28 sekundi i 796 hiljadinki.

Inače, Ferrari će imati oba bolida u prvom startnom redu budući da je Carlos Sainz Jr. za svojim ekipnim kolegom zaostao za 190 hiljadinki.


Samo pet hiljadinki sporiji krug od Španca imao je Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) koji će sa svojim ekipnim kolegom Meksikance Sergiom Perezom krenuti iz drugog reda.

Finski vozač Valtteri Bottas (Alfa Romeo) je za 150 hiljadinki nadmašio Britanca Lewisa Hamiltona (Mercedes), čiji je novi ekipni kolega i sunarodnjak George Russell ostao bez nastupa u trećem dijelu kvalifikacija pa će startati tek iz šestog reda.



Podsjetimo, Leclerc je nakon prve četiri utrke vodeći i ima 86 bodova, a drugoplasirani Max Verstappen za njim zaostaje 27 bodova.

Utrka za Veliku nagradu Miamija startat će večeras u 21:30 sati po srednjoevropskom vremenu.


(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.