x

nba liga odlučila

Dončić i Bogdanović na utakmici zvijezda u usponu na All-Staru

U okviru All-Star vikenda u NBA ligi tradicionalno će biti odigrana i utakmica zvijezda u usponu, a ove godine u dresu ekipe svijeta gledat ćemo dva igrača s našeg područja - Luku Dončića i Bogdana Bogdanovića.

All-Star vikend održat će se 16. i 17. februara, a u pomenutom meču snage će odmjeriti mladi košarkaši iz Sjedinjenih Američkih Država protiv onih koji nisu rođeni na tlu Amerike.

Bogdanović je igrao na ovom susretu i prošle godine te je bio proglašen za najboljeg igrača meča, dok će tu priliku sada imati i mladi Dončić koji će u svojoj rookie sezoni učestvovati i u takmičenju u vještinama.


Za ekipu SAD-a igrat će: Jarrett Allen (Brooklyn Nets), Marvin Bagley III (Sacramento Kings), Lonzo Ball (Los Angeles Lakers), John Collins (Atlanta Hawks), De'Aaron Fox (Sacramento Kings), Jaren Jackson Jr. (Memphis Grizzlies), Kyle Kuzma (Los Angeles Lakers), Donovan Mitchell (Utah Jazz), Jayson Tatum (Boston Celtics) i Trae Young (Atlanta Hawks).

Tim Svijeta predstavljat će: OG Anunoby (Toronto Raptors), Deandre Ayton (Phoenix Suns), Bogdan Bogdanović (Sacramento Kings), Luka Dončić (Dallas Mavericks), Shai Gilgeous-Alexander (Los Angeles Clippers), Rodions Kurucs (Brooklyn Nets), Lauri Markkanen (Chicago Bulls), Josh Okogie (Minnesota Timberwolves), Cedi Osman (Cleveland Cavaliers) i Ben Simmons (Philadelphia 76ers).


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.