x

Zna se i u koji klub

Donnarumma nezadovoljan u PSG-u i već se špekuliše o njegovom povratku u Italiju

Italijanski golman Gianluigi Donnarumma ljetos je stigao u PSG kao veliko pojačanje.

Donnarumma je odlučio da napusti Milan nakon što mu je istekao ugovor i imao je nekoliko ponuda za nastavak karijere, ali je na kraju odlučio da potpiše za PSG.

Prije dolaska u francuski klub imao je sjajan nastup na Evropskom prvenstvu na kojem je s Italijom postao prvak Evrope, ali u PSG-u mu ne ide kako je planirao.

Donnarumma većinom sjedi na klupi jer je Mauricio Pochettino odlučio da će Keylor Navas ostati prvi golman Parižana što se sigurno nije očekivalo pred početak sezone.


Špekulisalo se tada da bi PSG čak mogao prodati Navasa i da će Donnarumma sigurno biti prvi golman, ali se to nije desilo.

Mediji u Italiji već pišu o tome da je Donnarumma nezadovoljan statusom u PSG-u i da nije očekivao da će većinu mečeva sjediti na klupi za rezervne igrače. Navodno, spreman je i da napusti klub ukoliko se to ne promijeni.

Calciomercato je objavio da je Donnarumma poručio svom agentu Mini Raioli da može biti u kontaktu s ostalim klubovima jer nema namjeru da grije klupu u PSG-u.


Navodno, Raiola je već u kontaktu s čelnicima Juventusa koji pomno prate Donnarumminu situaciju i spremni su narednog ljeta da mu ponude ruku spasa ukoliko se ne promijeni njegova situacija u PSG-u.

Donnarumma se i ovog ljeta povezivao sa Juventusom, ali je na kraju otišao u PSG koji mu je ponudio više novca. No, ponovo se pokazalo da u fudbalu novac često ne treba biti na prvom mjestu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.