x

REDIZAJN

Dotjeran Suzuki Swace, brat Toyote Corolle

Zahvaljujući povećanju snage, sada od 0 do 100 km/h stiže za 9,4 sekunde


Budući da je Suzuki Swace preimenovana Toyota Corolla Touring Sports, bilo je i za očekivati da će za novu modelsku godinu i on doživeti dotjerivanje, nakon što je to već učinjeno sa Toyotinim originalom.

Prije svega, 1,8 litarski hibridni sistem sada raspolaže sa 104 kW/140 KS, što predstavlja povećanje od 13 kW/18 KS u odnosu na prethodnika koji je predstavljen 2020. Snaga se prenosi na prednju osovinu preko eCVT mjenjača.

Zahvaljujući povećanju snage, Swace sada od 0 do 100 km/h stiže za 9,4 sekunde, dok maksimalna brzina ostaje na 180 km/h.


Vizuelne promjene međutm nisu velike i podrazumijevaju redizajniranu LED grafiku za farove i nove hromirane dijelove na donjem dijelu zadnjeg branika.

U unutrašnjosti se ističu nova digitalna instrument tabla sa ekranom od 7 inča i čistijom grafikom, kao i modifikovani infotainment ekran osjetljiv na dodir od 8 inča.

Swace za 2023. je kupcima dostupan u dvije verzije. Model osnovne specifikacije standardno dolazi sa već pomenutim digitalnim kokpitom, grijanim sjedištima, automatskom kontrolom klime, 16-inčnim aluminijumskim felgama, LED zadnjim svgetlima i izdašnim ADAS paketom. Oprema visoke specifikacije dodaje bi-LED prednja svjetla, ambijentalno osvjetljenje i sofisticiraniji ADAS uključujući dinamički radarski tempomat za sve brzine i sistem za praćenje mrtvog ugla.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.