x

sarri nije dao

Douglas Costa je bio na korak od Manchestera, ali transfer su mu blokirali

Agent Douglas Costa tvrdio je da je bivši menadžer Chelseaja Maurizio Sarri blokirao njegov transfer u Manchester United.

Brazilski reprezentativac bio je jako blizu odlaska u Manchester, ali dolaskom Maurizija Sarrija umjesto Maxa Allegrija, Costa je bio primoran da ostane u Juventusu.

Novi menadžer Juventusa odlučio je da zadrži krilnog igrača unatoč tome što bivši igrač Bayerna nije puno igrao u prethodnoj sezoni u dresu Stare dame.

Agent krilnog napadača Juventusa Giovanni Branchini tvrdio je da je Manchester United ovog ljeta imao „snažno zanimanje“ za Costu, ali Sarri je rekao da ostaje.

"Iskreno kažem da Allegri i Sarri nikada nisu razmišljali da ga puste", rekao je njegov agent Branchini za Daily Mail, dodavši:

„Interes Manchester Uniteda bio je snažan, klub koji je oduvijek bio zainteresiran za Brazilca. To nije bio jedini klub koji se interesovao, ali zasigurno je Costi bio najzanimljiviji. Trebao je otići tamo, ali Sarri nije dao da ode iz Juventusa".

Umjesto njega je United kupio Daniela Jamesa iz Swanseaja, koji pruža zaista dobre partije u Premier ligi, ali u globalu Manchester United jako loše stoji.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.