x

Doživite njemački jezik na Goethe-Institutu!

Goethe-Institut u Bosni i Hercegovini je kulturna ustanova Savezne Republike Njemačke koja već dugi niz godina održava certifikovane kurseve njemačkog jezika i podržava kulturnu razmjenu dvije zemlje. I u 2019. godini, u periodu od januara do maja, Goethe-Institut će održati kurseve sa različitim tempom učenja i za različite uzraste za koje već vlada veliki interes.

Kofer, ruksak, bluza, fen, keks, marmelada, šnala, šarafciger... Sve su to riječi koje vode porijeklo iz njemačkog jezika, a svi ih znaju vrlo dobro. Njemački jezik je jednostavnije učiti jer se susrećemo sa riječima koje već znamo, a polaznici ih mogu naučiti na kursevima osmišljenim na osnovu globalnog iskustva i prema evropskom standardu. Nastava se realizuje u odlično opremljenim učionicama sa digitalnim i analognim sredstvima na raspolaganju, tako da im na atraktivan način približi znanje njemačkog jezika. Između ostalog, Goethe-Institut besplatno pruža i savjetovanja u učenju te o radu i životu u Njemačkoj.

Kursevi na Goethe-Institutu su za sve uzraste polaznika napravljeni tako da budu kreativni i sadrže osmišljene autentične situacije kako bi oni što uspješnije naučili koristiti njemački jezik. Djeca i omladina uvijek mogu naučiti više i bolje, pa je za njih posebno osmišljena nastava u kojoj nastavnice kreiraju takve situacije koncipirane kao igra. U cilju izbjegavanja klasičnih školskih časova koji nekada mogu biti nezanimljivi, oni su u Goethe-Institutu raznovrsni i kreativni, čime se njemački jezik približava mladim na individualnom nivou. Nastavno osoblje je iskusno i stručno što omogućava da polaznici usvoje strani jezik u ranom dobu, kada su kapaciteti za učenje izuzetno veliki.

Nakon završenih kurseva od početnog nivoa A do naprednog nivoa C, polaznici mogu polagati certifikovane i priznate ispite znanja. Nakon položenih ispita možda neće odmah pričati na njemačkom jeziku, ali su garant znanja da se mogu sporazumjeti na njemačkom govornom području.

Upis na intenzivne kurseve će se vršiti u u periodu 07.01.-11.01.2019. od 10 do 13 sati, te od 15 do 18 sati na adresi Bentbaša 1 sa početkom kursa 14.01.2019. Svi koji su zainteresovani za ekstenzivne kurseve, mogu se upisati u periodu 14.01.-19.01.2019. od 10 do 13 sati i od 15 do 18 sati na istoj adresi. Početak ekstenzivnog kursa je 21.01.2019. Upis na kurs prilagođen djeci i omladini traje od 28.01. do 02.02.2019. Više informacija o kursevima i polaganjima ispita potražite na www.goethe.de/bih.


KOMENTARI
2

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


<a href="www.kjtranslations.hr">prevoditeljska agencija</a>
Goethe je jedini validni institut za njemački jezik u Bosni, sve ostalo je izmišljanje tople vode. Međutim ovo vam ne garantuje [url=https://kjtranslations.ba/prevodenje-nemackog-jezika/]prevođenje njemačkog jezika[/url] kao što to neki misle. tako da knjigu u ruke i na ispit za sudskog prevodioca :D