x

Dr. Cotorro: Rafa mora prilagoditi servis, optimist sam

Doktor Angel Ruiz Cotorro, koji brine o Rafaelu Nadalu, kaže da postoje dobre šanse da prvi tenisač svijeta zaigra na ATP finalu u Londonu.

Nadal je prije početka predao meč polufinala u Parizu Denisu Šapovalovu zbog problema sa trbušnim mišićem.

“Bilo je teško napraviti procjenu u to vreme. Pregledi nisu osobito pouzdani odmah poslije nekoliko minuta. Morali smo zato biti vrlo oprezni i prava je odluka bila da se povuče jer nismo znali sa čime imamo posla. Sada znamo kakva je situacija i pokušat ćemo napraviti sve terapije i prilagoditi servis kako bi mogao igrati. Postoje ozljede koje te direktno onemogućuju da igraš, ovdje mogućnost postoji i ako napredak bude zadovoljavajući, postoji mogućnost da Rafa bude spreman“, kaže doktor Cotorro.

Doktor je potom objasnio da Nadalu predstoji dosta posla sa fizioterapeutom, termoterapija, antiinflamatorne mjere… Zatim je rekao:

“Najvažniji dio je prilagođavanje servisa jer je ovo tip ozljede koji dozvoljava da se sa osnovne linije igra potpuno normalno. Jedino gdje se moraju napraviti adaptacije jesu servis i smeč. Prije tri dana nismo imali dovoljno informacija da donesemo odluku, a sada sam optimist – ako Rafa izađe na teren, bit će to zato što je u mogućnosti“.

Nadal bi prvi meč u Londonu trebao igrati sa Zverevom u ponedjeljak navečer, a u grupi su još Danill Medvedev i Stefanos Tsitsipas.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.