x

Drač: Najpoželjnija turistička destinacija

Budući da se radi o gradu koji je prošao kroz velika previranja, treba izdvojiti kako se danas tamo može vidjeti arena iz 2. stoljeća

Iznenadili biste se koliko Albanija kao turistička zemlja zapravo može ponuditi. Tu naravno ne mislimo samo na obalu nego i na gradove čija se zanimljivost prije svega veže uz brojne historijske tragove. Albanija je poznata kao država s poprilično starim gradovima te rijetkim primjercima sačuvanim iz nekog davnog razdoblja.


Drač je jedna od zanimljivosti koju Albanija nudi, a radi se o gradu i luci na obali Jadranskog mora, svega 33 km zapadno od Tirane. Drač se smatra najstarijim gradom u Albaniji čiji je položaj značajno doprinjeo razvoju cijele zemlje. Nalazi se na samom ulazu u Jadransko more.


Budući da se radi o gradu koji je prošao kroz velika previranja, treba izdvojiti kako se danas tamo može vidjeti arena iz 2. stoljeća. Danas je Drač grad sa otprilike 200 000 stanovnika te turistički centar i najveća luka u Albaniji. Ispod starog grada razvio se novi i to sa bulevarima i šetalištima. U blizini se nalazi moderni aerodrom koji je autocestom povezan s Tiranom.

Drač je zaista zanimljivo mjesto iz više razloga, a možemo reći kako je zadovoljio ukuse mnogih ljudi, pogotovo onih željnih povijesnih činjenica o obali Albanije.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.