x

Drama: Đoković tokom meča od bolova nije mogao stajati na nogama, tražio masaže i pio tablete!

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u finale ATP turnira u Cincinnatiju pobjedom protiv 12. igrača svijeta Roberta Bautiste Aguta rezultatom 2:1 u setovima, a tokom pomenutog susreta on je imao velike probleme s raznim povredama i teškom mukom stigao je do trijumfa.

Đoković je do pobjede stigao nakon preokreta s obzirom na to da je gubio prvi set rezultatom 1:0, no uspio se vratiti, opet pokazati mentalnu snagu i osigurati plasman u finale.

Posebno impresivna bila je njegova igra u ključnim trenucima meča, prvo kada je Bautista Agut imao servis za pobjedu te zatim u tiebreaku u kojem je slavio rezultatom 7:0.


Sve to napravio je pod nepodnošljivim bolovima, pa je njegova pobjeda tim još važnija i veća. Prvo je imao žeulčane probleme i previjao se od bolova, a kada više nije mogao izdržati, tražio je tabletu koja mu je na kraju i pomogla.

Ipak, to je samo bio početak s obzirom na to da je nakon prvog seta tražio novi medicinski time-out u kojem mu je fizioterapeut morao izmasirati vrat koji ga je bolio i pravio mu velike probleme.

Zbog bolova u vratu, čak tri puta je tražio masažu i medicinski time-out.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.