x

PSOVAO i VRIJEĐAO GA

Drama i haos u sudnici: Sin pokojnog Mirsada Kerića napao Leventa, optuženi izgovorio samo jednu rečenicu!

Advokat Alsina Leventa optuženog traži da se njegov štićenik kazni zatvorom od godinu dana i 8 mjeseci. Advokat istovremeno veoma kritički priča o medijima u Srbiji koji su objavljivali imena i fotografije i unaprijed ocjenjivali da je optuženi "ub.ca".

Branilac optuženog Leventa A. kaže da njegov štićenik zna da nema opravdanja, niti izgovora za taj čin. Optuženi prihvata odgovornost i sve priznaje.

U jednom momentu, kako prenosi DW, sin stradalog Mirsada Kerića je verbalno napao optuženog, kao i njegovog advokata. Kako prenosi DW, orile se od psovki i neprimjerenih riječi.

Optuženi se nakon toga kratko obratio porodicama stradalih: "Žao mi je, ne mogu nikome da pogledam u oči".


Optuženi za ub.stvo iz nehata Šabana Šaulića i Mirze Kerića Alsin Levent saslušan je u sudnici u Giterslohu, a tužilaštvo traži kaznu za turskog državljanina od tri godine, i trajno oduzimanje vozačke dozvole, dok su advokati porodica Šaulić i Kerić tražili maksimalnu kaznu od četiri godine.

Podsjetimo, pjevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u februaru 2019. kod gradića Gitersloh, u blizini Bilefelda, kada je pijani vozač udario od pozadi auto u kome je bio Šaulić.


Nakon završenog nastupa u Bilefeldu, gradu na sjeveroistoku Njemačke, Šaban je sa muzičarima otišao u hotel kako bi pokupio stvari, a nakon toga se zaputio u aerodrom u Diselodorf, gdje je imao let za Beograd.

Nedaleko od grada gdje je nastupao ispred njih se dogodio saobraćajni udes te je ta dionica puta bila zatvorena, a oni su bili prisiljeni da se zaustave ispred samog mjesta nezgode. U tom trenutku vozač koji je bio u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole je udario u vozilo u kojem se nalazio Šaban sa muzičarima Mirsadom Kerićem i Bobanom Stojadinovićem.


Od siline udarca, prema tada nezvaničnim informacijama, Šaban je doživio teške tjelesne povrede, dok je Mirsad bio teško povrijeđen, a ljekari su se borili za njegov život. Nažalost, od zadobijenih povreda, Mirsad je preminuo u bolnici. Boban Stojadinović koji je sjedio na zadnjem sjedištu tom prilikom je zadobio lakše tjelesne povrede.

Kako su pisali tamošnji mediji, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u auto u kojem se nalazio Šaban upravljao je automobilom brzinom većom od 180 kilometara na čas.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.