x

DRAMA U ZAPADNOJ SRBIJI: Poplave u opštini Ljig, PUKLA BRANA, proglašena VANREDNA SITUACIJA, nekim mjestima ne može da se priđe!

Usljed padavina koje su zadesile zapadnu Srbiju, na teritoriji opštine Ljig proglašena je vanredna situacija, odnosno Kačerski kraj gdje su i prije 15 dana bile poplave.


"Nisu bile velike padavine, ali je popustila brana u Gorašima koja nam je napravila veliki problem, ne samo u Kačerskom kraju, nego na cijeloj teritoriji opštine Ljig i mi smo sad na terenu sa vatrogascima i sa našim stručnim službama”, izjavio je za Glas zapadne Srbije predsjednik opštine Dragan Lazarević.


Foto: Arhiva/Ilustracija

On je dodao da je trenutno najkritičnija situacija u Mesnoj zajednici Kozelj kojoj je nemoguće prići.

"Imamo neprohodan put Ljig - Kozelj gdje je u ovoj situaciji nemoguće prići toj mjesnoj zajednici. Ono što je najvažnije je da nema ljudskih žrtava. Sve što je do nas mi dajemo od sebe i idemo tamo da pokušamo da sa neke druge strane priđemo do te mesne zajednice i da vidimo šta je prijeko potrebno tim mještanima”, rekao je Lazarević.


U ostalim mjesnim zajednicama poplavljena su neka domaćinstva, i usjevi, oštećeni putevi i mostovi, ali za sada nema većih problema, sve je prohodno i moguća je intervencija.


(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.