x

Zenica

Drama u Zenici: Vatrogasac sa kolegama spasio momka iz sigurne smrti!

Jedna osoba zadobila je tjelesne povrede, zbog kojih je hitno prevezena na Odjel urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica, kažu iz policije.

Da građani Zenici mogu i trebaju biti ponosni na Profesionalnu vatrogasnu jedinicu svjedoči i današnji primjer, budući da je drama u zeničkom naselju Jalija, kada je došlo do požara u stanu, zahvaljujući upravo njima, završila bez tragičnih posljedice.

Zatočen u stanu 

Naime, na adresi Jalijski put 7, u 14:30 sati, došlo je do požara u stanu, a tom prilikom jedna osoba, odnosno vlasnik stana bio je zatočen u plamenu i dimu.


Kako priča  heroj ovog događaja, vatrogasac Edin Hilić, vlasnik stana je zbog velike koncentracije dima, ali i temperature, pobjegao je na klimu, a koja se nalazi na vanjskom zidu zgrade. Vatrogasac Edin Hilić: Nisam se pretjerano razmišljao, odmah sam krenuo u njegovo spašavanje

Vatrogasac Edin Hilić: Nisam se pretjerano razmišljao, odmah sam krenuo u njegovo spašavanje

- On je bio primoran izaći kroz prozor na klimu, kako bi se spasio. Već je bio izložen gustom dimu i temperaturi. Kada smo došli na lice mjesta, zatekli smo ga na klimi - priča nam Hilić.

Iako situacije poput današnje nisu nepoznanica zeničkim vatrogascima, ipak, svaka od njih iznova ostavlja novo iskustvo. Vatrogasac Hilić ne krije da je i ovoga puta, ne razmišljajući o svom životu, poduzimajući sve potrebne mjere, pristupio spašavanju mladića.


- Nisam pretjerano razmišljao, odmah sam krenuo u njegovo spašavanje. Hvala Bogu, u tome sam uspio. Mladić je prevezen u bolnicu, a mi smo uspjeli lokalizirati požar - napominje on.

Ljudski život Ne krije da će ovu intervenciju dugo pamtiti, s obzirom da je spasio jedan ljudski život, a pri tome veću draž ima i što je to mlad momak u pitanju.

Brojni mještani Jalije, koji su svjedočili scenama poput onih u akcionim filmovima, također, su aplaudirali vatrogascima na hrabrosti, sposobnosti i stručnosti, ali i što zahvaljujući njima mogu mirno spavati.

Nakon uviđaja bit će poznato šta je uzrok požara.

.

.

.

.

Pahuljko / Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.