x

trenutak radosti

Draško Stanivuković se pridružio vjernicima ispred džamije u Banjaluci nakon klanjanja bajram namaza!

Mnogobrojni vjernici klanjali su jutros bajram-namaz u Ferhat-pašinoj džamiji u Banja Luci, gdje je hutbu kazivao muftija banjalučki Nusret ef. Abdibegović, javlja Anadolija.

On je rekao da je sretan da ispred Ferhat-pašine džamije iz grada Banja Luke može poslati čestitke svima onima koji današnji dan obilježavaju u nadi i vjeri da će njihovi ramazanski ibadeti biti kabul, primljeni i da će njihova porodična sreća i prijateljski odnosi biti još veći i snažniji.


Foto: Avaz 

- Ispostili smo mjesec ramazan i proveli ga u intenzivnom ibadetu zato se danas radujemo da možemo podijeliti radost uspjeha koji nam je bio i nada, a i želja i snaga da iz ovog grada i u ovom gradu pokažemo jednu širinu, ljubav i toplinu - rekao je muftija Abdibegović.


Dodao je da bi toplina sigurno bila veća da je veliki broj Banjalučana danas mogao biti ovdje u svojoj džamiji i kod svojih kuća, no nažalost još uvijek su negdje daleko.

- Bajram je trenutak radosti i mi želimo da kažemo da je na području banjalučkog muftiluka ovaj ramazan proveden u najboljem redu i miru - dodao je muftija banjalučki.

Nakon što su vjernici klanjali bajram-namaz, ispred džamije se prisutnima pridružio i gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković.

.

.

.

Izvor: Avaz 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.