x

ZABORAVITE BALI I MYKONOS

Drevni lučki grad u Turskoj je luksuzno mjesto koje vrijedi posjetiti

U 2019. godini zaboravite na Bali, Mykonos i St. Tropez. Nova luksuzna destinacija koju morate posjetiti ove godine je primorski grad Bodrum u Turskoj.

Bodrum još zovu i turski St. Tropez i to zbog luksuznih hotela, klubova na plaži, bogate gastronomije i mnogo jahti koje plove tirkiznim vodama.

I dok Evropljani godinama posjećuju ovo predivno mjesto, američki turisti ostali su uskraćeni za sve čari Bodruma, piše Business insider.

I Condé Nast Traveler i Bloomberg nazvali su Bodrum jednim od najboljih mjesta za putovanje u 2019. godini, a Bloomberg predlaže da putnici preskoče Bali u korist Bodruma. Publikacija je istaknula neka od najluksuznijih mjesta u Bodrumu poput Six Senses i Edition Hotels.

"S bazenima s beskonačnim rubom okrenutim prema Egejskom moru, klubovima na plaži koje su odabrali slavni, lječilištima u hamamima i mjestima za sunčanje obavijenim maslinicima, Bodrum je destincija koja dobro parira St. Tropezu i Mykonosu" , pisao je Bloomberg o Bodrumu.

Ovo je sve popularnija destinacija za luksuzna putovanja i u svijetu ga upoređuju sa St. Tropezom na francuskoj rivijeri i Mykonosu u Grčkoj. Grad se nalazi na jugozapadnoj obali Turske, na obalama Egejskog mora.

Ono što je interesantno jeste da je u Bodrumu dozvoljena gradnja kuća s najviše dva sprata, a prije nego li je imao status najpoželjnije turističke destinacije, ovaj gradić imao je reputaciju boemskog i u njemu su se okupljali umjetnici iz cijelog svijeta.

U Bodrumu možete posjetiti Tvrđavu Svetog Petra, a ako ste ljubitelj noćnog života, znajte da je po njemu Bodrum najčuveniji, a zabava do ranih jutarnjih sati je zagarantirana.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.