x

UTOČIŠTE OD MASAKRA

Drug je krenuo da mi puca u glavu, ali sam se spasio: Njih 50 se ovdje sakrilo od pomahnitalog dječaka sa pištoljem!

Vlasnik firme u Mileševskoj ulici  je pomogao djeci poslije strašnog masakra koji je napravio u srijedu njihov drug (13) u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Kako  je ispričao jedan od dječaka je pobjegao kroz prozor i ušao kod njih u prostorije, a poslije njega i "stampedo".

- On je bio preplašen, plakao je i rekao da je drug krenuo da mu puca u glavu, ali je bio najbliži prozoru i uspio da pobjegne. Mi smo ih sve pustili da uđu kod nas u firmu, tu je bila u koleginica koja je pedagog koja je bila sve vrijeme sa njima, da ih sve smiri. Bilo im je užasno - rekao je za Kurir Goran, vlasnik firme u koju su djeca pobjegla od krvavog pira.


Prema njegovim riječima dječak koji je pobjegao svašta je ispričao, a za njim je došlo 50-ak djece i dvije učiteljice.

- Rekao je da su se snalazili kako je ko mogao. Da su njih dvojica iskočila kroz prozor, neki polijegali ispred klupa... Ostala djeca su bila od prvog do četvrtog razreda, jedna učiteljica je bila blijeda kao krpa, povela je sa sobom dvoje djece i vraćala se poslije po još, bilo je užasno - kaže  Goran.


Kako smo već pisali, drugi dječak koji je takođe iskočio kroz prozor ispričao  je da je bio na spisku za odstrel, ali je uspio da pobjegne.

Dječak koji je bio na spisku uspio je da iskoči kroz prozor kada je dječak koji je ubio osmoro vršanjaka upao u učionicu.


- Čekao je da čuvar zvoni za početak časa, ubio je prvo njega, pa je ušao na čas, upucao nastavnicu i učenike iz prve klupe, vidio sam kako tijela padaju i drug i ja smo odmah iskočili kroz prozor. On je pobjegao u jednu firmu, ja sam samo trčao. Svi sa spiska su mi bili drugovi, od nas ga niko nikada nije izbjegavao. Jedan od drugara sa spiska bio je u subotu sa njim na rođendanu i nije primijetio ništa čudno. Trenirao je i košarku pored svih aktivnosti. Jučer kad smo uveče prišli školi pozlilo mi je. Svi do jednog sa spiska i oni koje je ubio bili su mu jako bliski - ispričao je za Kurir.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.