x

sjajan događaj

Drugi festival kulture u Busovači! (Galerija)

Igrani film “Amanet” sinoć je predpremijerno prikazan u Busovači na otvorenom u sklopu Festivala kulture Busovača, 2022. Filmskim profesionalnim prvijencem autora Mirze Begovića, ujedno je i otvoren Festival kulture u Busovači, a isti je počeo na Dan općine Busovača, 16. augusta. Samoj predpremijernoj izvedbi je prisustvovalo preko 600 ljudi, ali i glumački i produkciji dio filma koji su se uz glasne ovacije predstavili publici. 

Film „Amanet“ je komedija čija se radnja dešava 1989. godine u jednom busovačkom selu, preispitujući naš odnos prema ljudima do kojih nam je stalo, ali i prema nama samima, poštujući i njegujući istinske životne vrijednosti.

Film je rađen u produkciji AmfiTeatra, Hudhud produkcije i Preporoda Busovača, a glavne uloge ostavruju: Zlatan Školjić, Iva Filipović, Nusmir Muharemović, Faketa Salihbegović Avdagić, Irfan Kasumović, Emina Muftić, Adem Smailhodžić, Mugdim Avdagić, Emrah Halilović, Tihana Miličević, Sabina Kulenović i mnogi drugi. Film je rađen po scenariju Nijaza i Mrze Begovića, u režiji Mirze Mirze Begovića, a direktor fotografije na filmu je Nevres Softić. Izvršni producenti na filmu su Ajdin Hasanić i Amra Begović.

Nakon ove predpremijerne izvedbe film će od mjeseca novembra publika širom Bosne i Hercegovine moći gledati u kinima.

Festival kulture u Busovači, publici će još ponuditi četiri pozorišne predstave, a 21. augusta isti zatvara hit komedija Dragana Marinkovića Mace „Kakva ti je žena, takav ti je život“.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.