x

prizor za pamćenje

Dubai i Moskva zakoračili u 2021. godinu: Spektakularan vatromet iznad Burj Khalife! (Video)

Spektakularnim vatrometom iznad najviše zgrade na svijetu Burj Khalife i Dubai je zakoračio u 2021. godinu. Staru i novu godinu su dočekali u Moskvi i Ankari. U 21 sat po našem vremenu u Dubaiju je počela 2021., a prije toga je na fasadi Burj Khalife priređen svjetlosni spektakl. To je bio slučaj i godinama ranije.


Vatrometom, nešto skromnijim nego li u Dubaiju, Nova godina je u 22 sata proslavljena u ruskoj prijestolnici. Ni u ovoj metropoli nisu odustali od tradicionalnog novogodišnjeg vatrometa uprkos pandemiji koronavirusa.

Zbog restriktivnih mjera protiv koronavirusa brojni su oni koji nisu mogli uživo gledati vatromete u spomenutim gradovima. Za podsjetiti je da je impresivan vatromet priređen i u Sidneyu.


Novu godinu su također već proslavili i u, između ostalog, Tokiju, Seulu, Pyongyangu, Pekingu, Hong Kongu, Singapuru i Manili. Očekivano zbog pandemije, u Japanu i Kini je proslava bila mnogo skromnija u odnosu na prethodne godine, baš kao što je to slučaj i u ostatku svijeta.

I u nekadašnjem žarištu globalne pandemije koronavirusa, kineskom gradu Wuhanu nije izostala javna proslava Nove godine. Hiljade stanovnika ovog grada je na ulicama dočekalo 2021. godinu.


Stanovnici Wuhana koji su odlučili da se pridruže javnom dočeku Nove godine su izjavili da su oprezni, ali da nisu zabrinuti zbog prisustva velikog broja ljudi na ulicama, prenosi agencija Reuters.

Prvi u 2021. ušli su Samoa, Kiribati i Novi Zeland.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.