x

Zenica

Dubioza Kolektiv i Helem Nejse pjevali pred 60.000 ljudi! (GALERIJA+VIDEO)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra. 
Ove godine Radio Televizija Zenica u saradnji sa Gradskom upravom Zenica i gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem organizovala je Zenica Summer Fest, koji je unazad nekoliko dana na ulicama Zenice doživio izuzetno dobre kritike. 

„Ljeto u gradu“ ili „Zenica Summer Fest“ je međunarodna kulturno-zabavna manifestacija, koja ima za cilj da, tokom toplih ljetnih dana, animira Zeničane i posjetioce iz drugih gradova Bosne i Hercegovine i regiona, naročito Zeničanke i Zeničane razasute po cijelom svijetu, koji su upravo u tom periodu u svojoj i našoj Zenici, saopštili su organizatori.

Posljednje noći festivala pred oko 60.000 okupljenih na Kamberovića polju, Helem Nejse i Dubioza Kolektiv su napravili spektakl kakav Zenica ne pamti. U ritmu dobre muzike okupljeni su više od šest sati pjevali najveće hitove ovih muzičkih grupa. 

Podsjećamo, Zenica Summer Fest otvario je poznati bh. reper Frenkie, koncertom na Stadionu „Papirna“, 14. jula. 

– Zenica je po veličini četvrti grad u državi i treba biti u punom smislu te riječi – regionalni centar. Jedan od načina da to istaknemo je Zenica Summer Fest. Ovim festivalom ćemo u gradu u ljetnim danima stvoriti ambijent u kojem će se Zeničani osjećati dobro. Želja nam je da Festival privuče i stanovnike drugih gradova, – istakao je ovom gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović prije početka festivala.

Nakon kraja koncerta Dubioza Kolektiva, gradonačelnik Zenice je dodijelio prigodne nagrade za najbolje učesnike, te poručio kako je Zenica napokon dobila ono što zaslužuje, nakon čega je uslijedio veliki vatromet.

Gosti Festivala bili su i Adis Škaljo, Željko Bebek i Al’Dino, tamburaški sastavi iz zemalja ex Jugoslavije, poznati izvođači sevdalinke. Za najmlađe je priređen program Šetnica osmijeha, za ljubitelje r’n’r „Noć Rock’n’rolla na Vranduku“, za ljubitelje klasične muzike koncert Kamernog simfonijskog orkestra u Gradskom parku…



Foto : Pahuljko

Izvor : 24h

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.