x

Dvije bebe u Beogradu zaražene koronavirusom!

- Beba stara svega 28 nedjelja zaražena je korona virusom, rekao je na TV Pink direktor KBC "Dragiša Mišović" dr Vladimir Đukić. - Kod još jedne bebe bio je virus potvrđen, ali ona nije imala simptome, ona je bila kod kuće, pod stalnim nadzorom Instituta za majku i dijete, rekao je večeras za RTS ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Govoreći o pacijentima koji se liječe u "Mišoviću" istakao je da ima i dosta mladih.

- Mi imamo bebu od 28 nedjelja, roditelje, otac i sin, sin i majka, porodice cijele, svi su ugroženi, jedina preventive je potpuna izolacija - kazao je. Od 120 pacijenata jedan je na respiratoru, nekoliko na kiseoniku.

- Dosta je mladih. Nažalost, nisu svi u idealnom stanju, ali postoje stvarno svi preduslovi da se više nego kvaliteno zbrinu i nadam se da će biti u redu - kazao je direktor.


Dodaje i da je danas održano predavanje kineskih kolega.

- Kad gledate njihovu statistiku - jeste starija populacija više ugrožena, udružene bolesti doprinose mortalitetu, međutim, i njih je iznenadio jako brz klinički tok, drastične patofizioleške promjene na plućima koje su i za njih bile enigmatične - kaže dr Đukić.


Kako je već poznato, od korona virusa obolijevaju i mladi i stariji, s tim što su šanse za oporavak kod ovih drugih teže... Međutim, kod beba slučaji obolijevanja rijetki su i u svijetu.

Jedan od njih je i slučaj šestomjesečnog dječaka iz Velsa, čija majka je objasnila kakvi simptomi mogu da ukažu na obolijevanje korona virusom kod beba. Majka je kazala i da je beba tada bila na kućnom liječenju i da je ozdravila, baš kao i njen muž koji je bio inficiran.

.

.

.

.

.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.