x

Dvije trećine zaraženih osoba u FBiH su između 24 i 64 godina starosti!

Direktor Zavoda za javno zdravstvo Davor Pehar kazao je na večerašnjoj konferenciji za novinare Federalnog štaba civilne zaštite da je u protekla 24 sata testirano 201 osoba od čega je koronavirus potvrđen kod 29, a najviše ih je iz Tuzlanskog kantona.

Novih slučajeva najviše je bilo u Tuzlanskom kantonu 11, deset je bilo u Zeničko-dobojskom, tri u Zapadnohercegovačkom, po dva u Unsko-sanskom i Srednjobosanskom te jedan u Kantonu Sarajevo.

On je kazao da je do danas ukupno u Federaciji BIH testirano 1.056 osoba, a potvrđen je kod 152 osobe. Od toga je 55,3 posto muškaraca, te 44,7 posto žena.


U Hercegovačko-neretvanskom kantonu su 44 pozitivna slučaja, Zapadnohercegovačkom kantonu 21, Tuzlanskom kantonu 29, Sarajevskom kantonu 18, Zeničko-dobojskom 20, Unsko-sanskom deset, Bosansko-podrinjskom šest, te Posavskom jedan i Srednjobosanskom kantonu tri.

Kako je naveo Pehar, 66,41 posto zaraženih je populacija između 24 i 64 godine, a više od 25,2 posto su stariji od 65 godine. Također, 8,23 posto je populacija od nula do 24 godine.


"Iz ovih podataka možemo zaključiti da smo ostvarili jedan od zacrtanih ciljeva. Nije nam se veliki procenat zaraženih pojavio kod osoba starijih od od 65 godina", kazao je Pehar.

"Nažalost, u protekla 24 sata registrirana su tri nova smrtna ishoda, čime se broj povećao na osam", naveo je Pehar.

Pozvao je stanovništvo da ostane u domovima i da se pridržavaju naredbi nadležnih institucija.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.