x

Gosti iz Beorada uvjerljivo porazili našeg šampiona

Dynamic projurio kroz Mostar

Košarkaši HKK Zrinjskog aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine nisu najbolje počeli natjecateljsku sezonu u ABA 2 ligi. Sinoć je na parketu dvorane Bijeli Brijeg u Mostaru od Plemića bio bolji beogradski Dynamic rezultatom 73:50 poslavši tako snažnu poruku da bi mogao biti jako neugodan protivnik svima u ABA 2 ligi. 

Već u prvom poluvremenu bilo je jasno da će biti teška noć za našeg prvaka. Košarkaši Dynamica zaigrali su agresivno u obrani, a u napadu su pogađali otvorene šuteve koje su im mostarski košarkaši velikodušno darivali.


U tom periodu briljirao je Dušan Kutlešić koji je igrao sjajno u napadu, pogađao i sjajno organizirao napade Beograđana. Rezultat od 43:22 na poluvremenu za goste dovoljno sugerira o tome kakva je situacija bila na parketu.


Nije se situacija mnogo promijenila ni u trećoj četvrtini, dapače, prednost gostiju samo je rasla pa je na minutu do kraja trećeg perioda svijetlilo 59:29 za Dynamic. Košarka koju su gosti prikazali u ovom trenutku bila je previše za Zrinjski koji se mučio kako sa šutom, tako sa igrom u obrani.


Tek u posljednjoj četvrtini kada je pobjednik bio odlučen Zrinjski je uspio svezati koji suvisli napad i pogoditi koji dalekometni šut što je bilo dovoljno tek da se malo uljepša konačni rezultat koji je, čini se na kraju mogao biti mnogo uvjerljiviji za goste.


Kutlešić sa 16 i Glišić sa 14 predvodili su sjajan i ujednačen napad gostiju, dok su kod Zrinjskog Todorović sa 13 i Sokolović s 11 poena bili nešto bolji od ostalih. Očigledno je da je pred Hrvojem Vlašićem veliki posao vraćanja ekipe u prošlogodišnju formu kada je mjesecima dvorana Bijeli Brijeg bila neosvojiva utvrda. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.