x

nba

Džanan Musa sa četiri poena debitovao u NBA play-offu, šokantan poraz Golden Statea

Ekipa Philadelphije izjednačila je protiv Brooklyna u drugom meču play-offa NBA lige, a iznenađujući poraz doživjeli su i aktuelni prvaci Golden State Warriorsi koji su na poluvremenu imali 23 poena prednosti protiv LA Clippersa.

Golden State je odlično otvorio meč protiv LA Clippersa, nakon prvih 12 minuta imali su prednost od osam poena (33:25), da bi u drugoj četvrtini zaigrali još bolje i na poluvrijeme su otišli sa 23 poena prednosti (73:50).

Sredinom treće četvrtine Golden State je imao 31 poen prednosti (94:63), ali onda su stvari za aktuelnog prvaka krenule nizbrdo i uslijedio je veliki preokret gostiju. Do kraja treće četvrtine LA Clippersi su zaigrali puno bolje i smanjili su prednost domaćih na 14 razlike (108:94).

U posljednjoj dionici LA Clippersi su osjetili trenutak u kojem mogu u potpunosti šokirati domaće igrače, a do preokreta su stigli u posljednje dvije minute i na kraju su slavili rezultatom 135:131.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Wiliams koji je ubacio 36 poena, a efikasan je bio i Harrell koji je ubacio 25 poena. U domaćem timu najviše poena je ubacio Curry (29), a pratio ga je Durant sa 21 ubačenim poenom.

U drugom meču Philadelphija je savladala Brooklyn i tako stigla do poravnanja. Od početka meča 76ersi su igrali bolje i imali su prednost, a ključna je bila treća dionica u kojoj su slavili rezultatom 51:23 što je bio glavni trenutak meča i na kraju su upisali pobjedu.

Minutažu u porazu Brooklyna upisao je i Džanan Musa koji je na parketu proveo 10 minuta, a on je pogodio oba šuta i ubacio četiri poena.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.