x

NBa razvojna liga

Džanan Musa ubacio 20 poena i nastavio odlična izdanja u Razvojnoj ligi

Bh. košarkaš Džanan Musa postigao je 20 poena u porazu Long Island Netsa protiv Lakelanda rezultatom 124:130 što je tek treći poraz za ovu ekipu u Razvojnoj ligi.

Nakon prve četvrtine domaći igrači imali su blagu prednost, bilo je 25:23, a druga i treća četvrtina u potpunosti su pripale gostujućim igračima.

Tako su već do poluvremena gosti preokrenuli rezultat i na pauzu otišli sa šest poena razlike (57:51), da bi u prvoj četvrtini drugog poluvremena tu prednost dodatno povećali i pred posljednju dionicu imali 14 poena razlike.

Domaći igrači u posljednjoj dionici nisu imali snage da stignu prednost Lakelanda pa je meč završen pobjedom gostujuće ekipe.

Bh. košarkaš Džanan Musa, kojeg je Brooklyn u nedjelju vratio na NBA parkete, opet je igrao za Long Island Netse, a u ovom meču postigao je 20 poena i imao sedam skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte.

Odlične Musine igre u Razvojnoj ligi nisu prošle nezapaženo kod čelnika Brooklyna i svakako da bh. košarkašu prijaju ovakve utakmice i ovakvi protivici protiv kojih uvijek ima odličnu statistiku.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.