x

želi ga west ham

Džeki ponuđena plata od devet miliona godišnje!

Ljetni prijelazni rok je sve bliže. Ako je vjerovati najavima iz Italije, dvije najveće zvijezde bh. reprezentacije bi uskoro mogle promijeniti sredinu.

Dok se prelazak Miralema Pjanića iz Juventusa u Real Madrid čini teško izvodivim, odlazak Edina Džeke iz Rome je sve izvjesniji.

Tako bi popularnog Dijamanta mogli ponovo gledati u Premiershipu. Jučer se pojavila informacija da je Džeko dogovorio sve detalje oko prelaska u West Ham, dok ga u svojim redovima želi vidjeti i Inter.

Daily Express piše da su popularni Čekičari kapitenu Zmajeva spremni ponuditi platu od čak devet miliona eura, odnosno duplo više od cifre koju trenutno zarađuje u Romi. Džeko bi u novom klubu mogao zarađivati 190 hiljada eura sedmično.

Na klupi londonskog kluba sjedi Manuel Pellegrini s kojim je Džeko odlično sarađivao u Manchester Cityju. Zajedno su osvojili niz trofeja uključujući i šampionsku titulu te nema dileme da je iskusni stručnjak odlično upoznat s kvalitetima 33-godišnje napadača zbog čega i insistira na njegovom dovođenju.

Kada su u pitanju dogovori s Romom jučerašnje informacije govore da je West Ham za Džekin igrački karton ponudio 15 miliona eura, dok rimski klub želi pet miliona više.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.