x

Debitovao prije skoro pa tačno četiri godine

Džeko se večeras oprašta od Olimpica? Ima nešto simptomatično u svemu tome

Edin Džeko je već četiri godine u Romi, ali čini se da je sada došlo vrijeme za rastanak.

Napreduju pregovori Rome i Intera i u narednim danima bi bh. reprezentativac mogao da potpiše za Inter.

Dosta se mijenjala situacija po pitanju Džekine budućnosti ovog ljeta, ali sada sve ukazuje na to da će se obistiniti sve te špekulacije koje ga sedmicama sele u grad mode.

Mediji u Italiji polako nagovještavaju kraj Edinove avanture u Romi. Sutra će se navršiti tačno četiri godine od njegovog dolaska u Rim.

I ima jedna zanimljiva stvar. Džeko je 12. avgusta 2015. godine potpisao za Romu i debitovao je u prijateljsko meču protiv Seville, kada je postigoa dva gola i upisao asistenciju za samo 45 minuta.

Sada, četiri godine kasnije, po svemu sudeći igra posljednju utakmicu u Romi i opet protiv španskog kluba. Roma večeras igra protiv Real Madrida i vjeruje se da će to biti posljednji trenuci bh. reprezentativca u bordo dresu.

Brojke ga dokazuju kao jednog od najvećih napadača u rimskoj povijesti, sedmog na popisu svih vremena u Romi s najboljim prosjekom golova u posljednjih 50 godina, iza Manfredinija i Volka, ali odnos s navijačima bio je često kontroverzan i pogoršao se krajem protekle sezone.

La Gazetta dello Sport piše kako su svi navijači Rome u Džeki vidjeli novog Bautistu, igrača koji će sam osvajati trofeje, ali Edin koliko god bio dobar, to nije mogao.

No, moglo bi večeras na Olimpicu biti nostalgije i određene melankolije zbog svega onoga što će uslijediti.

Trener Rome misli drugačije

Dok mnogi mediji u Italiji nagađaju o dogovoru Intera i Rome za Edina Džeku, trener Vučice Paulo Fonseca razmišlja drugačije.

Džeko se već mjesecima spominje kao novi igrač Intera, ove sedmice je posredstvom Silvana Martine obavljeno nekoliko pregovora, međutim ništa se nije promijenilo.

Kapiten bh. reprezentacije je odradio odlične pripreme, a Fonseca ozbiljno računa na njegove usluge. Potvrdio je to i pred prijateljski meč s Real Madridom.

Vučica će danas igrati protiv Los Blancosa, a Fonscea je poručio da će Džeko igrati od prve minute i da se uopšte ne razmišlja o njegovoj prodaji.

"Džeko će danas igrati od početka, naša igra se vrti oko njega. U ovom trenutku ne razmišljamo o njegovom odlasku, računam na njega za prvenstvo", rekao je Fonseca.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.