x

Golgeterska kriza traje već mjesec dana

Džeko sutra igra jubilarni meč u Seriji A, a u Romi se nadaju da će konačno zabiti gol

Fudbaleri Rome sutra na svom terenu igraju protiv Brescije utakmicu 13. kola italijanske Serije A.

Jasno je da je Roma favorit u ovoj utakmici, te se pobjedom Vučica želi vratiti u gornji dio tabele. S druge strane Bresciji baš ne ide najbolje u povratničkoj sezoni u Seriji A jer se nakon 11 odigranih mečeva ovaj tim nalazi na posljednjem mjestu sa samo sedam bodova.

Pred sutrašnji meč italijanski mediji najviše pišu o Edinu Džeki koji se nalazi u maloj golgeterskoj krizi. Džeko četiri utakmice nije uspio da zatrese mrežu protivničkog tima, te je imao svega tri udarca u okvir gola.

Navijači Rome nadaju se da će Džeko sutra uspjeti prekinuti golgeterski post, te da će postići gol protiv trenutno najlošije ekipe u Seriji A. Džeko je posljednji gol dao prije mjesec dana u pobjedi protiv Milana (2:1).

Od te utakmice nije uspio dati gol na tri meča Serije A, te jednu utakmicu Evropske lige. Također, Džeko je nastupio i za reprezentaciju BiH protiv Italije i Lihtenštajna, te ni u tim mečevima nije uspio da se upiše u listru strijelaca.

Džeko će sutra sigurno biti itekako motivisan protiv Brescije jer je ovo njegova 150. utakmica u Seriji A. Ukoliko uspije postići gol onda će Brescia biti 18. klub u Seriji A kojem je Džeko zatresao mrežu.

Također, treba reći da je Džeko u svim takmičenjima za Romu odigrao 194 utakmice, te bi uskoro trebao upisati 200. nastup u dresu rimskog kluba.


(Sport Sport)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Pozivam vas u privatni bosanski seks klub - www.GetMeets.com