x

Treći meč bh. tenisera s Federerom

Džumhur danas protiv Federera: Ovaj put želim malo više

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas će u sklopu. 2 kola US Opena odmjeriti snage sa Rogerom Federerom.

Duelu sa trećim teniserom svijeta prethodio je trijumf nad Francuzom Elliotom Benchetritom (227. ATP), a Džumhur se nada da ovoga puta protiv Fedexa može pružiti više od solidne partije, što je bio slučaj u njihova prethodna dva okršaja.

"Što se tiče prvog meča na US Opena, postojao je pritisak što je sasvim razumljivo s obzirom na cijelu godinu koja je bila ispunjena lošim stvarima, povredama, nedostatkom samopouzdanja, manjkom mečeva, turnira, puno otkazivanjima. Gubio sam samopouzdanje koje mi utiče na igru, nisam bio u pravoj formi koju mogu imati tokom godine. Godila mi je promjena trenera, s Popovićem radim na nekim stvarima i napredujem. Možda rezultata neće biti u prvim mjesecima, ali dat ću vremena da se sve slegne. Dobro radimo, idemo pravim putem i znamo čemu težimo", kazao je Džumhur.

Meč sa Federerom bi trebao da počne iza 19:00 sati.

"Mislim da mogu odigrati dobar meč. Ove godine nisam imao puno takvih mečeva, nisam imao šanse da igram s igračima tog nivoa. Igrao sam na početku godine sa Đokovićem, prije Roland Garosa sa Stanom Wawrinkom i to su, osim mečeva sa Stefanosom Cicipasom ili Gaelom Monfisom, jedini mečevi sa top igračima ove sezone. Ovaj put želim više od solidne partije, ne samo da odigram dobar meč, nego da i rezultatski bude dobro. Ovo je meč u kojem mogu da pokažem gdje sam trenutno i šta do kraja sezone mogu ostvariti", istakao je Sarajlija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.