x

2:0 u setovima

Džumhur krenuo u odbranu titule u Sankt Peterburgu pobjedom nad Miedlerom

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur prošao je u 2. kolo ATP turnira u Sankt Peterburgu, koji je prošle godine osvojio.

Džumhur je kao 28. teniser svijeta rezultatom 2:0 u setovima savladao Austrijanca Lucasa Miedlera, koji se nalazi na 207. mjestu ATP liste.


Damir je loše otvorio meč te je izgubio servis na samom početku, a onda je Miedler odservirao bez izgubljenog poena. Uslijedio je novi break Austrijanca za 3:0, no, Džumhur se tada "probudio" i vratio break, a potom i uspješno servirao za 2:3. Do izjednačenja 4:4 je stigao zahvaljujući novom breaku u osmom gemu. Svoj treći break bh. teniser pravi u 12. gemu za 7:5 i osvajanje prvog seta.


Za razliku od prvog, Džumhur je dobro započeo drugi set, servirao je bez izgubljenog poena, a potom i stigao do breaka za 2:0. Uslijedio je novi dobar servis za prednost od tri gema. Igrao se šesti gem kada je Miedler uspio oduzeti servis Džumhuru za osvajanje svog prvog gema u drugom setu, ali mu to nije ništa značilo jer Damir odmah uzvraća istom mjerom za 5:2. Miedler je uspješno servirao za ostanak u meču, ali samo nakratko jer je Damir svojim servisom završio posao i dobio drugi set 6:3, a time i ostvario pobjedu nakon sat i 25 minuta igre.


U drugom kolu će Džumhur igrati protiv boljeg iz duela Ilja Ivaška (100. ATP) - Guido Pella (60. ATP).


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.