x

ATP Rim

Džumhur osvojio samo jedan gem u uvjerljivom porazu od Nadala

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur poražen je od drugog tenisera svijeta Španca Rafaela Nadala rezultatom 2:0 u setovima (6:1, 6:0) u meču 2. kola ATP turnira u Rimu.

Džumhur je u prvom kolu savladao Verdasca rezultatom 2:0 u setovima u meču u kojem je pružio jednu od najboljih partija u 2018. godini, ali protiv izuzetno raspoloženog i danas poprilično efikasnog Nadala jednostavno nije imao nikakve šanse.


"Kralj šljake" je odmah na početku meča pokazao da se želi iskupiti za ispadanje s ATP turnira u Madridu i da želi osvojiti Rim, a već u drugom gemu prvog seta napravio je prvi break kojim je stigao u vodstvo od 2:0. Španac je od početka igrao sjajno, borio se za svaku loptu i svaki poen, a kada uz sve to namjesti nišanske sprave kao u meču s Džumhurom, onda ne postoji igrač na svijetu koji ga može poraziti. 


Nadal je odmah napravio i drugi break kojim je stigao u nedostižno vodstvo od 4:0, a do kraja prvog seta prepustio je tek jedan gem našem najboljem teniseru i rezultatom 6:1 stiže do vodstva od 1:0 u setovima.


U drugom setu viđena je preslikana slika kao iz prvog. Nadal je igrao sjajno i pogađao je gotovo svaki udarac, odmah na početku stigao je do prednosti od 3:0, a do kraja drugog seta nije prepustio nijedan gem našem najboljem teniseru i poprilično uvjerljivo porazio je Džumhura i plasirao se u osminu finala. 


Nadal će u osmini finala igrati protiv pobjednika susreta Haasea i Shapovalov.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.