ATP Challengeri
Džumhur preokretom do finala u Beogradu, Bašić doživio nevjerovatan poraz u Splitu
Bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u finale ATP Challengera koji se igra u Beogradu. On je danas u polufinalu pobijedio 128. igrača svijeta, Slovaka Jozefa Kovalika sa 2:1, po setovima 3:6, 6:3 i 6:3.
Damir je loše ušao u meč. Kovalik mu je odmah napao servis i uspio mu je već u četvrtom gemu napraviti break, kojeg međutim Džumhur vraća u sedmom gemu.
Ipak, već na narednom servisu Džumhura ponovo Kovalik osvaja gem, a zatim i svojim sigurnim servisom osvaja prvi set sa 6:3.
Veliki broj break šansi viđen je i u drugom setu. Međutim, samo jedan oduzeti servis je presudio pobjednika seta, a uzeo ga je Džumhur koji ovaj dio igre rješava u svoju korist sa 6:3.
U treći odlučujući set Džumhur ulazi jako dobro. Već u prvom gemu pravi break, ali Kovalik se ne predaje i istom mjerom uzvraća.
Nastavljena je potom prava ludnica na terenu. Oba tenisera su imala bezbroj šansi za oduzimanje servisa protivniku, a na kraju je ipak za nijansu bolji bio Damir Džumhur koji je dobio set sa 6:3 i plasirao se u finale.
Za trofej na Challengeru u Beogradu bh. teniser će igrati protiv prvog nosioca turnira, Španca Roberta Carballesa Baene.
Mirza Bašić je u četvrtfinalu Splita poražen od Francuza Mathiasa Bourguea sa 2:1, po setovima 6:4, 1:6 i 7:5.
Mirza je na nevjerovatan način uspio da doživi poraz iako je on bio taj koji je bio bolji teniser u većem dijelu meča.
U prvom setu je imao prednost od 4:2. Izgubio je potom četiri gema zaredom i protivniku je poklonio prvi set (6:4).
Odličnom igrom u drugom setu Brouguea je Bašić ostavio bez šanse. Prepustio mu je samo jedan gem i dobio je drugi set sa 6:1.
Bašić je u četvrtom setu ispustio pobjedu i polufinale. Imao je dva puta break prednosti, ali je potom počeo poklanjati poene protivniku koji je to maksimalno koristio.
Francuz je na kraju dobio treći set sa 7:5 i prošao je u polufinale splitskog Challengera.
(Sport Sport
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.