x

To su uspjeli samo Ibrahimović i Cristiano Ronaldo

Edin Džeko na korak od nevjerovatnog podviga, još su ostale 27. i 31. minuta!

Bh. reprezentativac Edin Džeko nastavio je fantastičnu golgetersku formu jer je i sinoć postigao pogodak u dresu Intera.

Aktuelni prvak Italije na svom terenu je dočekao ekipu Juventusa, a na kraju je rezultat bio 1:1 iako je Inter skoro cijelu utakmicu imao prednost.

Domaći su poveli sa 1:0 u 17. minuti utakmice kada je Calhanoglu topovskim udarcem uzdrmao prečku, a na odbijenu loptu natrčao je Džeko i bez problema je pogodio za 1:0.

Za iskusnog bh. napadača ovo je bio već sedmi gol u Seriji A, a zanimljivo da je upravo toliko golova Džeko postigao u cijeloj prošloj sezoni u prvenstvu u dresu Rome.


Mnogi su smatrali da je Inter pogriješio što je doveo Džeku kao zamjenu za Romelua Lukakua, ali je Dijamant pokazao o kakvom majstoru se radi iako već ima punih 35 godina.

Džeko odavno nije igrao u takvoj formi, a sada je na pragu još jednog nevjerovatnog podviga u svojoj karijeri.

Naime, kao što smo već rekli Džeko je gol zabio u 17. minuti i sada mu je ostalo još samo da postigne golove u 27. i 31. minuti što bi značilo da je zatresao protivničku mrežu u svakoj minuti utakmice.


Džeko je u svojoj klupskoj karijeri zabio čak 300 golova na 649 utakmica igrajući za Željezničar, Teplice, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter. Dijamant do sada jedino u 27. i 31. minuti nikada nije zabio gol u svojoj karijeri uključujući i reprezentaciju BiH za koju je zabio 60 golova na 118 mečeva.

Ukoliko Džeko uspije da zabije golove u 27. i 31. minuti utakmice postat će jedan od rijetkih fudbalera koji je uspio postići pogodak u svim minutama igre. Jedini koji su to do sada uspjeli da urade su Zlatan Ibrahimović i Cristiano Ronaldo.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.