x

Ekipe Izviđač CO i Borac MTEL osvojile 4. LYSOBACT Međunarodni rukometni turnir „VIŠE OD IGRE“! (GALERIJA)

U Sarajevu je završen 4. LYSOBACT Međunarodni rukometni turnir pod sloganom „VIŠE OD IGRE“ koji se održao u dvije kategorije dječaka, U15 u kojoj su nastupili dječaci 2004 i 2005 godište te U17 u kojoj su nastupili dječaci 2002 i 2003 godišta. Generalni sponzor turnira je kompanija BOSNALIJEK d.d.

Ljubitelji rukometa su zaista uživali u odličnim igrama mladih rukometaša iz BiH, Regiona i Evrope.

Ovogodišnji turnir je pokazatelj da se u Bosni i Hercegovini igra sjajan rukomet a naročito u mlađim kategorijama koje su pokazale odličan potencijal BH rukometa. Nakon sjajnih partija u dvije dvorane dobili smo po prvi put i osvajače turnira koji dolaze iz Bosne i Hercegovine i to je dokaz njihovog odličnog rada u mlađim slekcijam.

Nakon što su na ovom izuzetno jakom rukometnom turniru 4 ekipe iz Bosne i Hercegovine izborili igranje utakmica za pehare, u generaciji do 15 godina ekipa HRK Izviđač CO je bila spretnija od Selekcije Kantona Sarajevo te osvojila turnir dok je u generaciji U-17 u finalu ekipa RK Borac MTEL iz Banja Luke nadigrala vršnjake iz Selekcije Kantona Sarajevo.


Utamice za treće mjesto u obje konkurencije su bile daleko napetije od finalnih utakmica te su obje završene nakon sedmeraca jer su u regularnom dijelu susreta oba susreta završena nerješeno. Treće mjesto u generaciju U15 osvojila je ekipa RK Pick Szeged iz Mađarske koja je bila bolja od selekcije RK Zamet iz Hrvatske dok je u utakmici za treće mjesto u generaciji U17 ekipa RK Dobova iz Slovenije bila bolja od ekipe RK Crvena Zvezda iz Srbije

Rezultati i konačni poredak na 4. LYSOBACT Međunarodnom rukometnom turniru „VIŠE OD IGRE“:

Generacija U15

Utakmica za 7. Mjesto RK Metalurg (MAC)19 – 15 RK Dol TKI (SLO)

Utakmica za 5 mjesto RK Krivaja (BiH) 10 – 0 RK Kakanj (BiH)

Utakmica za 3. Mjesto RK Zamet (CRO) 17 – 18 RK Pick Szeged (HUN)

FINALE U15 Selekcija Kantona/Grada Sarajeva (BiH) 14 – 16 HRK Izviđač CO (BiH)


Konačni poredak:

1. HRK Izvidjač CO (BiH)

2. Selekcija grada Sarajeva (BiH)

3. RK Pick Szeged (HUN)

4. RK Zamet Rijeka (CRO)

5. RK Krivaja (BiH)

6. RK Kakanj (BiH)

7. RK Metalurg (MAC)

8. RK Dol TKI Hrastnik (SLO)

Generacija U17

Utakmica za 7 mjesto RK Metalurg (MAC) 26 – 19 RK Dol TKI (SLO)

Utakmica za 5 mjesto RK Čelik Junior (BiH) 17 – 24 RK Zamet (CRO)

Utakmica za 3 mjesto RK Dobova (SLO) 19 – 18 RK Crvena Zvezda (SRB)

FINALE U17 Selekcija Kantona/Grada Sarajeva (BiH) 10 – 18 RK Borac MTEL(BiH)

RK Borac MTEL (BiH)

Selekcija grada Sarajeva (BiH)

RK Dobova (SLO)

RK Crvena Zvezda (SRB)

RK Zamet Rijeka (HR)

RK Čelik junior (BiH)

RK Metalurg (MAC)

RK Dol TKI Hrastnik (SLO)

Za najbolje mlade igrače turnira proglašeni su Amar Korkarić iz Selekcije grada Sarajeva te Diano Ćesko iz ekipe HRK Izviđač CO Ljubuški. Najbolji strijelci turnira su Karlo Bunoza iz ekipe HRK Izviđač CO Ljubuški i Božo Tepić iz ekipe RK Borac MTEL Banja Luka, dok su najbolji golmani turnira Maksimilijan Gajović iz Selekcije grada Sarajeva i Zoran Radić iz ekipe RK Borac MTEL Banja Luka.


Nagrade najboljima su uručili gospodin Zuhdija Korkarić – selektor U17 Selekcije grada Sarajeva, proslavljeni rukometni golman Bosne i Hercegovine Adnan Šabanović, ispred organizacionog odbora Dejan Radović te ispred generalnog sponzora turnira kompanije Bosnalijek d.d. gospođa Amela Mujanović.

Ispred organizacije turnira se ovim putem zahvaljujemo generalnom sponzoru BOSNALIJEK sa brendom LYSOBACT, Rukometnom Savezu KS, Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Općini Ilidža, Općini Novi Grad, Zlatnim sponzorima A.C.I. - Auto Centar Italy Sarajevo i Džajić Commerce, te svim ostalim sponzorima Central osiguranju, Mlinar BiH, ISAA kamini, Leda voda, Eurovip sa brendom Brazil kafa, Kare, Elgrad i Cedevita.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto:Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.