x

PROČITAJTE NEKE OD NJIH

Eksperimentisanje s trendovima je poželjno, ali muškarci često prave iste stilske greške

Eksperimentisanje s odjećom je posebno dobrodošlo u 21. vijeku kada je moguće kombiniranje različitih modnih trendova i individualno izražavanje. Iako su upravo modni trendovi promjenjivi, određena stilska pravila uvijek važe pogotovo kod muškaraca.

Bright Side piše da su upravo detalji najefektniji dio oblačenja kod jačeg pola koji se zapravo često oglušuju o pravila oblačenja, pa naprimjer pogrešnim izborom kravate znaju uništiti cijeli izgled.

Da bi izgledali stilski uređeni, a uz to i privlačni, u nastavku teksta pročitajte koje su to stilske greške koje muškarci i dalje prave.

Preveliki ili premali sako

Svaki odrasli muškarac bi trebao imati barem jedno odijelo u svom ormaru. Međutim, problem nastaje zbog toga što mnogi od njih ne znaju izabrati pravu veličinu i kroj pa im je sako nerijetko ili preveliki ili premali u odnosu na njihovu figuru. Ovaj komad odjeće zapravo važi za onaj koji može uljepšati ili uništiti cijeli izgled pa ga je potrebno mudro birati. To isto važi i za kapute koji muškarci obično nose zajedno sa odijelom, pa je veoma važno da njegova dužina pokriva sako.

Brendirane majice

Odrasli muškarci ne bi trebali nositi majice s ogromnim logotipom odgovarajućeg brenda. Pojedini muškarci smatraju da su brendirane stvari jedini način da pokažu kvalitet svojih odjevnih predmeta, međutim to nije uvijek slučaj. Ako je logo diskretan, kao naprimjer na majicama brenda Lacoste, to je u redu, ali muškarci uglavnom bolje izgledaju u jednobojnim majicama nego u onima s viškom detalja.

Previše modnih dodataka

Svi smo s vremena na vrijeme skloni pretjerivanju s modnim dodacima, ali Coco Chanel je jednom rekla "Prije nego izađete iz kuće, pogledajte se u ogledalo i skinite jednu stvar". To je zaista odličan savjet, pogotovo za muškarce jer žene vole kada su oni njegovani, a upravo manjak modnih dodataka će zapravo doprinijeti takvom utisku.

Patike u kombinaciji s odijelom

Ponekad nije loše eksperimentisati u oblačenju i to je uvijek zabavan dio, pogotovo za modne zaljubljenike, međutim, neka pravila jednostavno treba zadržati onakvima kakvim jesu i ne kršiti ih. Jedno od njih je i nošenje cipela uz odijelo što djeluje znatno elegantnije od patika koje bi, s druge strane, trebali ostaviti uz neke ležernije kombinacije.

Majica uvučena u pantalone

Uvlačenje majice ili dukserice u pantalone nije nikako "cool", zapravo, time se postiže suprotan efekat jer će muškarac izgledati mnogo starije. Mnogo je ljepše, ležernije i privlačnije da majica bude puštena preko pantalona, pogotovo kada je riječ o donjim dijelovima trenerke. Uz sve navedeno takav način nošenja majice će odavati otisak veće urednosti, a jedino zlatno pravilo koje vrijedi je upravo da se košulje uvlače u pantalone, dok taj postupak s majicama izgleda staromodno.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.