x

TREBA LI ODGOVARATI?

Eksperti otkrivaju zašto vam se bivši partner nastavlja javljati nakon prekida

Stranica Huffpost otkriva zašto se vaš partner ili partnerica, koji je odlučio prekinuti vezu s vama, ponovo javlja i želi uspostaviti kontakt. Također, utvrđuju da li je potrebno odgovoriti te koje činjenice morate uzeti u obzir ako odlučite nastaviti kontakt.

Ako je vaš partner prekinuo s vama te se nastavlja javljati onda kada ste već odlučili nastaviti dalje, vrlo je vjerovatno da će vas cijela situacija stresirati.

"Najvjerovatnija činjenica jeste da se prisjeća veze i da mu nedostajete. Moguće je i da mu nedostajete zbog seksa ili zbog osjećaja usamljenosti, ali je vrlo moguće da jednostavno želi biti vaš prijatelj", kazala je psihologinja Samantha Rodman.

Ako se vaša veza završila na ružan način, moguće je da se vaš bivši partner osjeća krivim zbog nečega što je uradio te se pokušava iskupiti tako što će pokušati održati normalan odnos s vama. Još jedna od vrlo mogućih opcija jeste činjenica da vi i vaš bivši imate veliki broj zajedničkih poznanika i prijatelja te on želi izgladiti odnos kako se ne biste doveli u neugodnu situaciju ako se negdje sretnete.

Ukoliko ste vi ta osoba koja je prekinula vezu, moguće je da vaš partner želi raščistiti stvari nakon prekida te se zato javlja.

"Veoma je vjerovatno da se pokušava javiti kako bi razjasnio šta se desilo, zašto ste prekinuli te kako biste mu pomogli da lakše svari prekid i složi stvari u svojoj glavi", rekla je terapeutkinja Anna Poss dodavši kako je moguće da vas on pokušava ponovo osvojiti.

Ipak, uzmite u obzir da je vašem bivšem možda dosadno te želi ispuniti vrijeme nečim pa vam se zato javlja. Eksperti tvrde kako ne trebate trošiti previše vremena na razmišljanje o tome šta vaš bivši želi od vas, potrebno je da mu se obratite i direktno i jasno raščistite stvar.

Naposljetku, treba da znate da imate svako pravo da ignorišete poruku vašeg bivšeg partnera, posebno ako bi daljnji kontakt mogao naštetiti vašem psihičkom zdravlju. S druge strane, ukoliko je veza koju ste imali bila zdrava i dobra, onda odgovorite na poruku i pokušajte razjasniti stvari na prijateljski način.


(Klix)

KOMENTARI
2

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Wow Sezonski pozdravi svim mojim prijateljima vani, toliko sam uzbuđena da je moj razbijeni brak obnovljen i da se moj muž vratio nakon što je s moje dvoje djece otišao s drugom ženom , Nakon 8 godina braka, moj suprug i ja vodili smo se u jednoj ili drugoj svađi dok me napokon nije napustio i preselio u Kanadu kako bih bio s drugom ženom. Osjetio sam da je moj život gotov i moja djeca su mislila da više nikada neće vidjeti oca. Pokušala sam biti snažna samo za djecu, ali nisam mogla kontrolirati bolove koji mi muče srce, srce mi je bilo puno tuge i bolova, jer sam zaista bila zaljubljena u svog muža. Svakog dana i svake večeri mislim na njega i uvijek želim da mi se vrati, stvarno sam se uznemirio i potrebna mi je pomoć, pa sam potražio pomoć na mreži i pronašao web stranicu koja sugerira da je dr. Igbinovia pomogla mnogim ljudima da se vratim u odnos tamo, Tada sam osjećao da bih ga trebao pokušati. Kontaktirao sam ga i on mi je rekao što da radim i ja sam to učinio, a onda je za mene napravio (Ljubavnu čaroliju). 28 sati kasnije, suprug me stvarno zvao i rekao da mu jako nedostaju i djeca, tako nevjerojatno! i evo kako se tog istog dana vratio s puno ljubavi i radosti i ispričao zbog svoje pogreške i boli koju je nanio meni i djeci. Tada je od tog dana naš brak sada bio jači nego prije, a sve zahvaljujući dr. Igbinoviji. On je tako moćan i odlučio sam podijeliti svoju priču na mreži da je dr. Igbinovia pravi i moćni kaluđer za čaroliju ako vam je potreban vaš odnos ili se suprug preselio s drugom ženom, nemojte više plakati, obratite se ovom moćnom čarobnjaku , Evo vam kontakta: pošaljite e-mail na [email protected], možete mu napisati i Whatsapp / Viber +2348144480786 stvari zdravo za gotovo i to će vam oduzeti ......
Moje ime je Savka Dabčević-Kučar, forma, Saariselkä. Nakon 12 godina braka, ja i suprug vodili smo jednu ili drugu svađu dok me napokon nije napustio i preselio u Kaliforniju kako bih bio s drugom ženom. Osjetio sam da mi je život gotov i moja djeca su mislila da više nikada neće vidjeti oca. pokušala sam biti snažna samo za djecu, ali nisam mogla kontrolirati bolove koji me muče, srce mi je bilo ispunjeno tugama i bolovima, jer sam zaista bila zaljubljena u svog muža. Svaki dan i noć mislim na njega i uvijek želim da mi se vrati, stvarno sam se uznemirio i trebala mi je pomoć, pa sam potražio pomoć na mreži i naišao sam na web stranicu koja je sugerirala da dr. Osagiede može pomoći da se brzo vratim , Dakle, osjećao sam da bih ga trebao pokušati. Kontaktirao sam ga i on mi je rekao što da radim, a ja sam to učinio, a on je za mene učinio ljubavnu čaroliju. 48 sati kasnije, suprug me stvarno zvao i rekao mi da mi toliko nedostaju ja i djeca, Tako nevjerojatno !! Tako se vratio istog dana, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se zbog svoje pogreške i zbog boli koju je nanio meni i djeci. Tada je od tog dana naš Brak sada bio jači nego prije, Sve zahvaljujući dr. Osagiede. on je toliko moćan i odlučio sam podijeliti svoju priču na internetu da će dr. Osagiede pravi i snažni kotač za čaroliju za koga ću se uvijek moliti dugo živjeti kako bi pomogao svojoj djeci u vrijeme nevolje, ako ste ovdje i trebate svog Ex-a natrag ili se vaš muž preselio kod druge žene, ne plačite više, odmah se obratite ovom moćnom čarobnjaku. Evo njegove adrese e-pošte za kontakt na: [email protected] ili whatsapp na +2349014523836 ili viber +2349014523836