EKV live 2019, sa dva originalna člana benda: Cinemas Sloga!

22.11.2019 21:00
Cinemas Sloga Club

Mehmeda Spahe 20

033 218-811

Poslije proslogodisnjeg izostanka, zbog saobracajne nesrece, ziv i zdrav u bend se vraca Nemanja — vokal i gitarista :)

bas gitara — Ćima — originalni clan benda, svirao na albumima Neko nas posmatra i Kao u snu, te na velikom broju svirki u to vrijeme ...

bubanj, Marko — munja, svirao sa Milanom, inače je bubnjar sa najvise staza ( provedenih godina) u EKV, ovo mislim u odnosu na druge bubnjare EKV ... dosao u EKV 1991. i svirao na albumima DUM DUM i NEKO NAS POSMATRA, kao i na live albumu KAO U SNU.

i na klavijaturama sjajni Tomke !!!

In Memoriam of EKV nas je nacin da lijepa sjecanja sacuvamo od zaborava.

Koncertima cemo obiljeziti dvadeset sestu godisnjicu od prerane Milanove smrti i to koncertima SA BIVSIM CLANOVIMA EKATARINE VELIKE.

EKV je definitivno obiljezo 80-e, bili su jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih bendova bivse drzave, a danas se njihova muzika s pravom smatra obaveznom lektirom.

A kako to posljednjih decenija na ovim prostorima biva i EKV je nestao zajedno sa toliko drugih kvalitetnih stvari koje su nam zacinjavale zivot tih godina.

I sada, samo par godina poslije njih, ostaju nam godine uz njih....

Milan, Bojan i Magi ostaju jedinstveni i nezamjenjivi, no ono sto cete imati priliku cuti u Zenici, Sarajevu, Mostaru i Tuzli, ekipa je koja je, na njihovu srecu, imala priliku osjetiti originalni dah EKV-a.

Bend koji ozivljava Ekatarinu Veliku nastao je 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzicara, clanova originalne postave EKV-a sa grupom ljudi koji su vise od dvije decenije na muzickoj sceni Beograda. Zajednicka im je ljubav prema muzici, umjetnosti i postovanje prema jednom od najvecih Rock&Roll bendova sa ovih prostora koji je sve nas inspirisao u raznim fazama nasih zivota.

Motiv nam je da damo doprinos u ocuvanju sjecanja na VD-a, Milana, Bojana, Margitu i da iako svjesni njihove potpune nezamenljivosti, pruzimo mogucnost mladim narastajima koji nisu mogli EKV cuti uzivo, da dio tog duha osjete na koncertu. "Mi koncerte, upotpunjene i video artom, dozivljavamo kao nasu privilegiju da sa gostima na bini i publikom podijelimo fascinaciju svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama.", kazu clanovi benda.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.