x

Planinski Alkatraz

El Chapo ide u zatvor za koji kažu da je gori od smrti

Narko-bos, Meksikanac Hoakin Guzman, poznatiji kao “El Chapo” , koji je prije dva dana na suđenju u SAD proglašen je krivim po svih deset tačaka optužnice, kako prenose mediji, provešće ostatak života u zatvoru, i to najvjerovatnije u ADX Florence u Koloradu, koji je poznat pod nazivom Supermaks ili planinski Alkatraz.

Bivši upravnik zatvora, kako prenos CNN, rekao je da je služenje kazne u tom zatvoru mnogo gore od smrti. U njemu su neki od najgorih američkih zločinaca.

“El Chapo” je dva puta pobjegao iz meksičkih zatvora u posljednje dvije decenije. Kako javlja CNN, kada je osuđen u Sjedinjenim Državama, zvaničnici će vjerovatno učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi ga spriječili da to ponov učini.

“Siguran sam da će otići u Supermaks u Koloradu”, rekao je njegov advokat Džefri Ličman CNN-u. Dodaju da iz tog zatvora niko nikada nije pobegao, te da je to je apsolutno nemoguće.

CNN piše da je to najsigurniji zatvor u državi, izgrađen za “najgore od najgorih” u zatvorskom sistemu, uključujući najnaislnije zatvorenike i osuđene teroriste. Mnogi od više od 400 zatvorenika provode do 23 sata na dan u betonskim, zvučno izolovanim ćelijama veličine dva sa tri i po metra.

Lider meksičkog narko-kartela proglašen je krivim po svim tačkama optužnice na suđenju u SAD, piše cdm.me.

On bi mogao da bude osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Odluka porote uslijedila je poslije suđenja koje je trajalo ukupno 11 sedmica i tokom kojeg je saslušano više od 50 svjedoka, uključujući i 14 Guzmanovih bivših saradnika i jednog svjedoka odbrane.

.

.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.