x

Električna budućnost Lexusa LF-Z Electrified

Lexus je nedavno predstavio krosover koji pokazuje dizajnerski i tehnološki pravac kojim će se ovaj japanski proizvođač zaputiti u budućnosti.

Lexus je, kao dio kompanije Toyota, bio jedan o pionira na polju hibrida, ali je zaostao za konkurencijom kada su u pitanju vozila sa čisto električnim pogonom.

Koncept LF-Z Electrified nagovještava promjene po tom pitanju, jer je plan da, osim hibridnih i plug-in hibridnih modela, ovaj proizvođač luksuznih automobila do 2025. izbaci na tržište i nekoliko električnih vozila.

Automobil koji je predstavljen krajem maja ima moderan, futuristički dizajn, ali i prepoznatljive stilske detalje koji su karakteristični za Lexus, kao što su specifična LED dnevna svjetla i konture prednje "maske".


Tu je i nazobilazni logo brenda koji je ovog puta svjetleći, kako bi se naglasilo da se radi o automobilu na električni pogon.

Enterijer slijedi futuristički stil spoljašnjosti, uz minimalistički dizajn.

Kabina je predviđena za smještaj 4 putnika, od kojih svako ima svoje zasebno sjedište, dok je vozačka pozicija posebno naglašena svijetlim tonovima.


Lexus navodi da se električna energija čuva u bateriji kapaciteta 90 kWh, koja obezbjeđuje autonomiju vožnje do 600 km, prema WLTP standardu i podržava brze punjače snage do 150 kW.

Električni pogonski sistem isporučuje 544 KS (400 kW) i 700 Nm, što je dovoljno da vozilo mase 2.100 kg ubrza do stotke za 3 sekunde, dok je maksimalna brzina 200 km/h.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.