x

Električni Fiat 500 postaje službeni automobil evropskih prvaka u fudbalu

Zvijezdama italijanske reprezentacije više odgovaraju najnoviji modeli Ferrarija od Fiata, ali se mora ispoštovati ugovori o reklamiranju.

Povodom posljednjeg trening kampa, aktuelni prvaci Evrope u fudbalu pozirali su pored novog električnog Fiata 500, koji postaje službeni automobil fudbalske reprezentacije Italije.

Fiat je dugogodišnji sponzor reprezentacije “Azzurri”. Sponzorski ugovor znači da je službeni automobil italijanskog fudbalskog saveza najnoviji Fiat 500. Sastanak sa italijanskom seniorskom fudbalskom reprezentacijom je i prilika za proizvođača da se pohvali da se ne samo dizel iz “500” porodice dobro prodaje. Novi “500” već je postao najprodavaniji električar u Italiji.


Fiat e500 ima baterije od 42 kWh i domet do 320 km u kombinovanom ciklusu. Automobil je opremljen funkcijom brzog punjenja snage 85 kW. Za prikupljanje rezerve energije dovoljne za prelazak 50 km potrebno je samo 5 minuta, a za punjenje baterije do 80% potrebno je samo 35 minuta.

Fiat je glavni sponzor tima “Azzurri”, a prema ugovoru će osigurati flotu automobila koji će pratiti Italiju tokom službenih utakmica, prijateljskih utakmica i kampova za trening. Osim toga, logotip marke bit će vidljiv na uniformama za obuku tima i na reklamnim banerima oko terena.


(Automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.