x

Zenica

Elvedina Muzaferija i Amel Tuka najbolji sportisti u 2020. godini na području ZDK!

U Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, održana je svečana promocija najboljih sportašica i sportaša, sportskih kolektiva, sportskih trenera, radnika i onih koji su sportu Zeničko-dobojskog kantona dali zapažen doprinos u 2020. godini. Organizator manifestacije je Novinsko-izdavačko prometno društvo „Naša riječ“ koje već 64. put organizuje “Izbor sportiste”.

Priznanje za najuspješnijeg sportskog radnika u 2020. godini, u kategoriji u sportu za lica s invaliditetima dobio je Ibrahim Hasanspahić. Najuspješniji sportski kolektiv je Sportsko društvo ratnih vojnih invalida “Kakanj 92”, a najuspješnija sportašica u sportu za lica sa invaliditetima, za 2020. godinu je Zerina Skomorac, članica Streljačkog kluba osoba s invaliditetom „SKOSI“ Zenica i reprezentacije Bosne i Hercegovine. Najuspješniji sportaš u sportu za lica sa invaliditetima za 2020. godinu, na području Zeničko-dobojskog kantona je Edib Šahman.

U kategoriji najbolji sportski radnik dobitnici su: Luki Šimunović, Haris Galijašević, Mirnes Buza i Nedžad Heco.


Petnaest mladih koji su postignutim rezultatima zaslužili epitet “Sportska nada” su: Benjamin Ibrahimkadić, Dino Zlotrg, Belma Eylem Babić, Leyla Sejmenović, Kanita Muminović, Hamza Zahirović, Asija Duvnjak, Dajra Duraković, Kanita Brka, Ilhana Šehić, Semir Jusić, Asja Begunić, Fahrudin Adilović, Lejla Šečić, Emin Delibašić.


Među tri najuspješnija kluba u juniorskoj konkurenciji za 2020. godinu na području ZDK su Streljački klub osoba s invaliditetom Maglaj, Klub borilačkih sportova “Borac” Jelah i Košarkaški klub “Jumper” Zenica.


U kategoriji juniorki najbolje rezultate postigle su: Rijalda Buza, Amila Kahriman, Maja Dodik, Nadina Mehmedovići, dok su kod juniora priznanja dobili: Faruk Čabaravdić, Adin Fazlić, Alen Bičakčić.

Priznanje za doprinos u razvoju školskog sporta dobili su profesorica Mirela Abdukić Savez društava/udruga pedagoga fizičke kulture ZDK.

Priznanja za najuspješnije trenere u 2020. godini dobili su: Mensur Bajtarević, Elvedin Dubravac, Mehmed Skender.


Priznanje najbolje trenerice u 2020. godini žiri je dodijelio Aidi Kalušić i Amini Hadžimehanović.


Priznanje za životno djelo u sportu dobili su Zijad Omerović, Avdija Višća, Vladimir Ilić i Ibrahim Demir. Najveći sportski događaj u 2020. godini na području ZDK je 5. Međunarodni Zenica table tenis Open 2020.


Posebno priznanje, koje se ove godine dodjeljuje prvi put, a po odluci Organizacionog odbora dobitnik priznanja za izvrsnost u sportu i motivaciju je Ismail Zulfić.


U prošloj godini najbolje rezultate postigao je KŽK “Čelik Subor” Zenica. U kategoriji najboljih sportskih klubova su RK „Krivaja“ Zavidovići, Streljački klub “Visoko” i AK “Zenica”.


Organizacioni odbor odlučio je da se Specijalno priznanje za razvoj sport dodijeli: Suadu Kaknji, a specijalno priznanje za razvoj sporta pripalo je i SKI Klubu „Ze 2010“ Zenica. Plaketa Prijatelj sporta dodjeljuje se Vladi Zeničko-dobojskog kantona i Mensuru Mušiji.




Najbolji sportisti u 2020. godini su: JASMINA MERDIĆ, VEDAD KARIĆ, NEDŽLA KOVAČEVIĆ, MESUD PEZER, ELVEDINA MUZAFERIJA, AMEL TUKA, MEDIHA SALKIĆ.




Najuspješnija sportašica u 2020. godini na području Zeničko-dobojskog kantona je ELVEDINA MUZAFERIJA, SKIJAŠKI KLUB “ZE-2010”, dok je najuspješniji sportista u 2020. godini AMEL TUKA, ATLETSKI KLUB “ZENICA”.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.