x

Elzudin Mašić, otac dječaka koji je preminuo u Neumu: Moj Nadin mi je umro na rukama!

Našu zemlju potresla je još jedna tragedija. Nadin Mašić, trinaestogodišnjak iz Kaknja, preminuo je prekjučer u Neumu. Godišnji odmor i ljetovanje porodici Mašić pretvorili su se u najgori pakao. Nesreća se dogodila na jednoj od plaža u dijelu Neuma koji se naziva Surdup. 

Otac dječaka Elzudin Mašić ispričao je za Avaz da je doživio nešto što ni najvećem dušmanu ne bi poželio.

- Sin se kupao. Sve je bilo uredu. Ja sam bio na plaži. Izašao je iz vode i sjedio, gledao oko sebe. Pitao sam ga jesi li dobro, samo je blago razgledao oko sebe - prepričava veliku tragediju Mašić. 

Kaže da je mislio kako je dječak umoran od plivanja.


- Samo se srušio. Ja sam ga uzeo u naručje, davao mu umjetno disanje. Svi ljudi su se okupili na plaži. Zvali Hitnu. Sve je učinjeno da mu se spasi život. Čak je na plaži bio i doktor iz Tuzle. I on je pokušao animirati moje dijete - kaže kroz plač Elzudin Mašić.  

Nažalost, djetetu nije bilo spasa.

- Srce mu je stalo. Umro mi je na rukama - rekao je dječakov otac.  


Elzudin je na Facebooku, uz obavijest o dženazi, napisao i status zbog kojeg bi i kamen zaplakao.

- Kako da dočekujem jutra bez tebe, bebo moja? Ne znam kako ću ovo da izdržim, ali moram radi tvoje sestrice. A i ti, zlato moje, pazi na nju kao što si i do sada, jer si je čuvao kao kap vode na dlanu. Volimo te, otišao si nam prerano, ali je tako moralo biti. Sve što smo planirali za tebe, sve je nestalo u jednoj sekundi. Živote moj, da ti dragi Allah podari sve ljepote dženetske - napisao je Elzudin.  

.

.

.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.