x

Oglasio se na Twitteru

Emery bez ikakve potrebe počeo kritikovati Piquea, a igrač Barcelone mu brutalno uzvratio

Fudbaleri Villarreala sinoć su na svom terenu remizirali protiv Atletico Madrida (2:2) u meču 20. kola španske La Lige.

Sinoć smo gledali sjajnu utakmicu između Villarreala i Atletico Madrida koju je obilježio spektakularan pogodak Angela Corree za 1:0 iz desete minute kada je pogodio mrežu domaćih sa preko 50 metara udaljenosti.

No, Villarreal je uspio da preokrene golovima Torresa i Morena, ali remi madridskom timu donio je Kondogbia koji je u 67. minuti postavio konačnih 2:2.

Dosta uzbudljivo bilo je i na press konferenciji nakon meča, a u centru pažnje našao se trener domaće ekipe Unai Emery. Iako je njegovi tim igrao protiv Atletica on je većinu press konferencije pričao u Barceloni.


Na njegovoj meti bio je Gerard Pique koji je kritikovao španske sudije nakon meča Valencia - Real Madrid, a Emery je odlučio da mu odgovori iako nije dobio pitanje na to.

"Gerard Pique je protiv nas napravio očit penal, a sudija to nije svirao. Čak je i Pique lično rekao da nije bio penal. Međutim, to nije sve. Sinoć je na Twitteru komentarisao tweet zvaničnog profila Valencije o sudijskoj krađi, o onom penalu nad Casemirom. On je komentarisao suđenje i sudijsku grešku, zamislite. Ja mu poručujem da bi mu bolje bilo da govori istinu i ne obmanjuje ljude", rekao je Emery.

Mnogima nije bilo jasno zbog čega Emery troši vrijeme na Piquea i Barcelonu, ali očito je da je htio javno još jednom da kritikuje defanzivca katalonskog kluba.


Ipak, ubrzo nakon toga i Pique je odlučio da se oglasi na Twitteru i pošalje poruku treneru Villarreala. On je podsjetio Emeryja na vjerovatno najbolniji poraz u njegovoj trenerskoj karijeri.

Radi se o meču Barcelone i PSG-a kada su Katalonci u nestvarnom meču sa 6:1 uspjeli da pobijede Parižane i plasiraju se dalje u Ligi prvaka iako su u prvoj utakmici izgubili sa 4:0. Na klupi francuskog kluba tada je bio upravo Emery.

"Ovo govori osoba koja se tri godine nakon 6-1 i dalje žalila na suđenje. Preboli to, Unai", jasno je poručio Pique.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.