x

Na kraju odlučio da ih odbije

Emery prihvatio ponudu Newcastlea, pa se predomislio kada je vidio klauzulu u ugovoru

Španski stručnjak Unai Emery priznao je da je odbio ponudu da preuzme klupu Newcastlea.

Emery je trenutno trener Villarreala s kojim ima ugovor do ljeta 2023. godine, te mu ide dosta dobro na klupi Žute podmornice.

Ipak, interes za španskog stručnjaka pokazao je Newcastle koji je stupio u kontakt s njim i jasno su mu dali do znanja da ga odmah žele dovesti na St. James Park.

Nije tajna da je Emery imao namjeru da se vrati u Englesku i prihvati ponudu Svraka, ali se u posljednjem trenutku predomislio kada je vidio kakvu klauzulu će imati u svom ugovoru.


Naime, čelnici Newcastlea su odlučili da u ugovor stave klauzulu prema kojoj će Emery automatski dobiti otkaz ukoliko engleski klub na kraju sezone ispadne iz Premiershipa.

To se španskom stručnjaku nije svidjelo i odlučio je da u posljednji trenutak odbije ponudu iako je sve bilo skoro završeno.

Emery se na kraju zahvalio čelnicima Newcastlea što su pokazali interes za njega, ali je poručio da jednostavno ne može prihvatiti posao ukoliko će imati takvu klauzulu u ugovoru.


To je najviše zbog činjenice da je Newcastle veoma loše otvorio sezonu, te se trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu sa svega četiri osvojena boda, te još uvijek nemaju pobjedu.

Steve Bruce će gotovo sigurno dobiti otkaz, a engleski mediji prenose da je Eddie Howe sada prvi favorit da preuzme klubu Newcastlea.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.