x

novi pazar

Emina Jahović uložila 200.000 eura u vilu, pa je izdaje turskom konzulatu!

Emina Jahović već godinama živi u Istanbulu sa svojim nasljednicima Jamanom i Javuzom, a u Srbiju dolazi samo kada ima poslovne obaveze. Zbog toga je odlučila da svoju porodičnu kuću u Novom Pazaru, koju je prošle godine sa bratom Mirsadom Turkdžanom renovirala, sada izdaje turskom konzulatu, saznaje Kurir.

Popularna pjevačica i njen brat uložili su dosta para u redizajn velelepne vile u kojoj su odrasli i kompletno je preuredili. Upravo zbog toga je Emina prošle godine doputovala u Srbiju, kako bi angažovala izvođače radova, dogovorila s Mirsadom sve detalje o renoviranju, ali i da bi zajedno odabrali materijale i namještaj.


Između ostalog, već tada su imali nekoliko ponuda za rentiranje vile, a najbolja je bila od konzulata iz Turske, koji je, po pjevačicinom i košarkaševom mišljenju, i najsigurniji zakupac. Upravo tada je Emina razgovarala sa predstavnicima turskih diplomata i rekla da će im izdati nekretninu čim završe renoviranje, a njima nije bio problem da sačekaju nekoliko mjeseci.


Kurirova ekipa nedavno je posjetila Novi Pazar i Jahovićkinu kuću i uvjerili  se da je renoviranje završeno. Kada je spoljašnji izgled u pitanju, počev od fasade, prozora, vila izgleda potpuno drugačije. Komšije kažu da je nekretnina, koja ima dva sprata, i dodatno proširena, da je iskorišten prostor koji nije bio u funkciji i da je nedavno stigao namještaj. Oni tvrde da je dio tog namještaja dopremljen iz Beograda, dok je drugi dio stigao iz inostranstva. Suma sumarum, u renoviranje i opremanje Emina i Mirsad su uložili oko 200.000 eura.


Jedan od komšija  je i otkrio da je kuća izdata turskom konzulatu, ali da oni još uvijek nisu počeli sa radom. Kako kaže, još uvjiek rade na adaptaciji, prenose papirologiju i dokumenta, ali da će uskoro otpočeti da funkcionišu. Ipak, on nije znao da nam kaže za koliki iznos će Jahovićka i Turdžak izdavati vilu na dva sprata, ali pošto je u pitanju lijep i miran kraj, kao i da je potpuno nova kuća u pitanju, vjeruju da će biti paprena.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.